Életveszélyben a magyar bajnok jégkorongozó

Súlyos kimenetelű közlekedési baleset történt a Szilárd Leó utcában ma reggel.

Súlyos kimenetelű közlekedési baleset történt a Szilárd Leó utcában ma reggel: egy kerékpáros megcsúszott, leesett járművéről, és életveszélyes sérülést szenvedett. A kétkerekűt Vargyas László, hajdani kitűnő jégkorongozónk hajtotta, értesült a Dunaújváros Online.

Életveszélyes sérüléssel járó baleset helyszíne volt Dunaújváros ma reggel, tudatta a portállal Németh-Kész Mónika, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, aki azt is megerősítette a DO-nak, hogy valóban Vargyas László, az Acélbikák hajdani csapatkapitánya volt a súlyosan sérült kerékpáros.

– Az elsődleges adatok szerint reggel egy kerékpáros hajtott le a domboldalról a Szilárd Leó úton, ám eddig ismeretlen okból megcsúszott, elvesztette uralmát a kétkerekű felett, és elesett. A kerékpár ezt követően csapódott egy szemből szabályosan közlekedő Opel Astrának, ám a kerékpáros vizsgálataink szerint nem ütközött a gépjárművel. A kétkerekűt valóban egy volt jégkorongos kiválóság hajtotta – és sajnos rossz híreim vannak: súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba.
Vargyas László a Dunaújvárosi Kohász első “aranycsapatának” tagjaként írta be nevét a város sporttörténelmébe: a székelyföldi játékos Kercsó Árpád csábítására választotta Dunaújvárost, itt vált belőle többszörös magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes hátvéd, aki többször erősítette Románia jégkorong válogatottjának keretét is. Vargyas László éveken át volt az Acélbikák csapatkapitánya – a játék iránti alázat példás megtestesítője, emellett csupaszív sportember.

DO – alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/eletveszelyben_a_magyar_bajnok_jegkorongozo