Bronzérmes a női-vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott bronzérmes lett a barcelonai vizes világbajnokságon, miután a pénteki helyosztón legyőzte Oroszország legjobbjait.

A magyar női vízilabda-válogatott bronzérmes lett a barcelonai vizes világbajnokságon, miután a pénteki helyosztón legyőzte Oroszország legjobbjait.

Ez azt jelenti, hogy a barcelonai vb-n mindkét vízilabdacsapat dobogóra állhat – mivel a férfiak döntőbe jutottak -, ez legutóbb 2005-ben fordult elő. A nők korábban két arany- (1994, 2005) és egy ezüstérmet (2001) nyertek világbajnokságokon.

Eredmény, női vízilabda, a 3. helyért:
Magyarország-Oroszország 10-8 (3-3, 2-2, 3-2, 2-1)

a magyar góldobók: Tóth, Keszthelyi 3-3, Szücs 2, Menczinger, Takács 1-1

A babonások aligha a statisztikát hívták segítségül a vb bronzmeccse előtt, tudniillik a közös pólós múlt adatai szerint a legutóbbi két magyar-orosz vb-összecsapást az oroszok nyerték. A pénteki rivális ráadásul diadalmaskodott a néhány héttel ezelőtti Világliga-elődöntőben is, igaz, a júniusi, dunaújvárosi nemzetközi tornán magyar siker született.

A harmadik vb-csata mindenesetre rosszul indult Merész András csapata számára, merthogy gyors egymásutánban kétszer is orosz gól született. Az első negyed közepén Menczinger Kata szépített (1-2). Aztán újabb emberelőnyüket is értékesítették az oroszok (1-3), teljes létszámnál viszont Tóth Ildikó centerezett hatásosan, majd Szücs Gabriella ejtett mérnöki pontossággal, jelezve, hogy az álmosabb rajt után magához tért a magyar csapat (3-3).

A második negyed első percei nem hoztak változást, mígnem a játékrész felénél Keszthelyi Rita szerzett pompás ejtéssel vezetést, ám – fórból – azonnal egalizált az ellenfél (4-4), amely viszont utána kettős előnyből sem tudta bevenni Bolonyai Flóra kapuját. Annál inkább “ült” Szücs távoli bombája, viszont a nagyszünet előtt pillanatokkal még egy orosz találat esett (5-5).

A harmadik nyolc perc érdemi felvezetéseként Tóth másodszor is bevette az orosz kaput centerből, majd emberelőnyből érkezett az orosz felelet (6-6). A negyed felénél büntetőhöz jutott a magyar csapat, Keszthelyi keze nem remegett meg, az oroszok viszont éltek a hat az öt elleni játék kínálta újabb esélyükkel (7-7). Tóth harmadszor is nagyszerűen alakított (8-7).

A magyar vezetés-orosz egyenlítés forgatókönyvet az utolsó szünet törte meg, ugyanis négy perccel a vége előtt meglett a kétgólos magyar előny: orosz kiállítást követően Keszthelyi bombája csapódott a hálóba (9-7). Ám az oroszok nem adták fel (9-8), csakhogy Takács Orsolya vagy tíz méterről remekül ívelt az orosz kapuba (10-8), ezzel eldőlt a meccs, vb-bronzérmes lett a magyar csapat!

MTI – alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/bronzermes_a_noi_vizilabda_valogatott