Világméretű lejárató kampány hazánk ellen

Az amerikai Washington Posttól a német Tages Anzeigerig  Magyarország és demokratikusan választott kormánya ellen irányuló nemzetközi cikkáradat öntötte el a sajtót.

NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLE

2013-03-16

Az amerikai Washington Posttól a német Tages Anzeigerig  Magyarország és demokratikusan választott kormánya ellen irányuló nemzetközi cikkáradat öntötte el a sajtót. Helyhiány miatt ezeket ismertetni nem tudjuk. Tartalmukban az a közös,  hogy Magyarországot diktatúrának festik le, amely érett a legszigorúbb EU-szankciókra. Néhány írást azonban röviden szemlézünk.

 

AFP

afp.com

Gemzse (Magyarország): borzalmas szegénységben élnek az emberek a magyar vidéken, szenteli e témának tudósítását az a francia hírügynökség, amely a szocialisták nyolc éve alatt egyetlen egyszer nem mutatott semmiféle érzékenységet a magyar szegények iránt. A tudósítás végén – mintegy annak igazát alátámasztva – kerül sor az „éhségmenet” bemutatására, amelynek  egyik alapítója, Tóth Imre (akinek pártkapcsolatait az AFP nem említi) azt nyilatkozta: „Ha valaki szegény, akkor annak nincs joga, hogy Magyarországon éljen.”

 

DER STANDARD

derstandard.at

A magyar jobboldali kormányok elleni kitartó gyűlöletben vezető balliberális osztrák lap szerint „Orbán ismét ütésre emeli a kezét az EU-partnerek ellen”.  A cikk megemlíti azt is, hogy a néppárti Elmar Brok, az Európai Parlament külügyi bizottságának elnöke – és Izrael egyik leghűségesebb talpnyalója – már nyíltan bírálja a szintén néppárti Fidesz elnökét, Magyarország miniszterelnökét.    

 

SKANDINÁV SAJTÓ

A skandináv lapok az EU-t heccelik Magyarország ellen azzal, hogy az „puhán” viselkedik, amiért nem veszi el Magyarország szavazati jogát és nem alkalmaz azonnal másfajta szankciókat is Magyarország ellen.

 

DIE PRESSE

diepresse.at  

A vezető osztrák napilap idézi Viviane Reding európai bizottsági alelnököt, aki azzal fenyegeti Magyarországot, hogy megkurtítják uniós pénzforrásait.  

 

EURACTIV.com

euroactiv.com

Az uniós internetes szakportál „A sarokba szorított Orbán vicsorog a német bírálatra” címmel ír az uniós csúcs alatti eseményekről.

 

 

LE FIGARO

lefigaro.fr

„Romák: Manuel Valls kinyilvánítja szilárdságát” címen a konzervatív francia lap idézi a francia belügyminisztert, akinek elege lett a Franciaországban illegális táborokat létesítő román és bolgár cigányokból. Határozottan megígérte, hogy semmi nem fogja megakadályozni kizsuppolásukat, de most már nem kapnak fejenként 300 eurót hazatérésükért, hogy azután álnéven, álrokonokat is magukkal hurcolva térjenek vissza bűnözni Franciaországban. (Reding asszony hallgat és a gyáva magyar néppárti delegáció sem javasolja, hogy a szocialista vezetésű Franciaország ellen induljon eljárás az EU-ban.)

 

HURRIYET DAILY NEWS

hurriyetdailynews.com

Ahmet Davutoglu török külügyminiszter élesen visszautasította Erdogan török miniszterelnököt ért amerikai bírálatot, amelyben a cionizmust is az „emberiség elleni bűntettnek” nevezte. (Végre valaki, aki nem mekeg bocsánatot, miután kimondott egy tényt.) Leszögezte, a cionizmus a palesztinok földjének elrablásával egyenlő, tudósít az angol nyelvű török lap.

 

RUSSIA TODAY

rt.com

A globális, angol nyelvű orosz tévéállomás közölte: az „Anonymous” nevű hacker-csoport le akarja radírozni Izraelt az internetről. Az izraeli kormány komolyan veszi a figyelmeztetést.

 

JAKARTA GLOBE

thejakartaglobe.com

200 évvel ezelőtt Magyarország volt Európa három vezető bortermelőjének egyike, írja az angol nyelvű indonéz lap internetes kiadása, amely méltatja az egyre jobb minőségű magyar borokat.

 

Készítette az Ordosz műhely

(Felhívjuk olvasóink szíves figyelmét, hogy szemlénkben a dőlt betűkkel megjelent részek kommentárt jelentenek.)

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/vilagmeretu_lejarato_kampany_hazank_ellen