„Közénk is lövethettek volna” – az őrület jelei a házelnökön

Kövér László köztudottan gyógyíthatatlan Jobbik-fóbiában szenved, mostani interjújában sikerült önmagát is alulmúlnia.

képKövér László köztudottan gyógyíthatatlan Jobbik-fóbiában szenved, mostani, Magyar Hírlapnak adott interjújában sikerült önmagát is alulmúlnia. Az Országgyűlés elnöke szerint Vona Gáborék a június 21-i földtörvényes akció során a kormánypárti képviselők közé is lövethettek volna, “mint egykor a kommunisták”.

Hétfőn megjelent interjújában a házelnök arról vall: a Jobbik, az MSZP és a liberálisok “egy húron pendülnek”, ami a jogállamról alkotott felfogásukat és politikai erkölcseiket illeti. Szerinte az ellenzéki pártok tehetetlen dühe 2010 óta jelen van a parlament életében, mert nehezen viselik, hogy a választók még egyharmadnyi jelenlétre sem méltatták őket. “Mindaz, amit látunk, pótcselekvés, szánalmas szavazatszerzési kísérlet az ellenzék részéről, úgy is mondhatnám, kínban fogant figyelemfelkeltés. A Jobbik azért is nyúlhatott ehhez az eszközhöz, mert csökken a támogatottsága” – hazudta a politikus.

Kövér szerint a Jobbik saját maga alatt vágja a fát a földtörvény elfogadását megakadályozni szándékozó akciókkal, és a demokrácia van olyan erős, hogy “megvédje hazánkat a Vona Gábor- és Novák Előd-féléktől”.

Az újságírói alákérdezésre, miszerint tettlegesség volt-e a pulpitusfoglalás, Kövér kifejti: “Nem tudom másként értékelni, hiszen a fizikai erőszak nemcsak ökölcsapásokból vagy rugdosásból áll – bár úgy látom, tőlük ez is kitelne –, hanem abból is, ha valaki a testi erejével, hangerejével, transzparensével, a levezető elnök kártyájának kilopásával akadályozza a parlamenti szavazást. Ez tettlegesség. A Jobbik nem is csinált mindebből titkot, hisz Vona Gábor mint falkavezér azt vakkantotta Latorcai János fülébe, hogy ‘elnök úr, a szavazás mára véget ért!’. Ezzel is kifejezésre juttatta, ne legyen senkinek kétsége afelől, hogy fizikai erővel felfüggesztik a parlamentarizmust Magyarországon. Bár igaz ugyan, közénk is lövethettek volna, mint egykor a kommunisták, de egyelőre még csak ezt a módszert választották. Most még csupán egy törvény megszavazását próbálták ellehetetleníteni, de emlékeztetnék, Vona Gábor egyszer már kifejtette magasröptű filozófiáját arról: ő nem demokrata. Nem a levegőbe beszélt, itt van rá a bizonyíték.”

A teljes agymenés a Magyar Hírlap mai számában, illetve az online verzióra regisztrálóknak itt olvasható el.

Magyar Hírlap – alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/kozenk_is_lovethettek_volna_az_orulet_jelei_a_hazelnokon