Megszavazták a fideszesek a közvagyon eladását

A csepeli képviselő-testület pénteki ülésén a fideszes többség megszavazta a több mint egymilliárdos ingatlanok eladásáról szóló előterjesztéseket.

kellA csepeli képviselő-testület pénteki ülésén a fideszes többség megszavazta a több mint egymilliárdos ingatlanok eladásáról szóló előterjesztéseket.

Korábban megírtuk, a Borbély Lénárd csepeli fideszes alpolgármester által jegyzett előterjesztésben három csepeli ingatlan eladására tesznek javaslatot. Az indoklás szerint erre a lépésre azért van szükség, mivel ezek az ingatlanok jelentős felújításra szorulnak, erre azonban nem áll rendelkezésre a szükséges pénzügyi fedezet. A Jobbik szerint azonban a felújítás lenne a megoldás, nem pedig az értékes ingatlanok eladása.

A pénteki testületi ülésen a Jobbik képviselője, Pákozdi József – aki egyben a Pénzügyi, Ellenőrzési és Ügyrendi Bizottság elnöke is – hozzászólásában feltette a kérdést, hogy a keddi bizottsági ülésen a Fidesz tagjai átvették-e az előterjesztést, mivel tudomása szerint hatan voltak jelen, ebből pedig két embernél, nála és egy másik tagnál volt a 130 oldalas javaslat, amit alig fél órával az ülés előtt kaptak meg. Így tehát a Fidesz-frakció úgy szavazott, hogy nem is ismerte az előterjesztést – tette hozzá Pákozdi. Az előterjesztést jegyző Borbély Lénárd, Csepel fideszes alpolgármestere erre úgy reagált: „a Fidesz-frakció tagjai ismerték az előterjesztést”.

Németh Szilárd, Csepel polgármestere (Fidesz) szerint a Jobbik „teljesítette a pártközpont penzumát”, amikor nemmel szavazott az értékes ingatlanok eladására. Pákozdi József válaszában ezt úgy kommentálta, a pártutasításra történő szavazást ő múlt hét pénteken hallotta, amikor Orbán Viktor miniszterelnök – aki egyébként nem szavazott a földtörvényről – úgy nyilatkozott a törvény szavazása után, hogy a mai napra a kiosztott feladatot a Fidesz-frakció teljesítette. A jobbikos képviselő nem támogatta az ingatlanok értékesítését.

 

S.V.

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/megszavaztak_a_fideszesek_a_kozvagyon_eladasat