Kommandósok biztosítják a rendet a debreceni menekülttáborban

Farkasszemet néznek egymással a menekültek csoportjai a debreceni befogadóállomáson péntek este, a két tábort rendőrségi kommandósok választják el egymástól.

Farkasszemet néznek egymással a menekültek csoportjai a debreceni befogadóállomáson péntek este, a két tábort rendőrségi kommandósok választják el egymástól – tudta meg a helyszín közelében, magukat megnevezni nem kívánóktól az MTI tudósítója.debrecen

Korábban Kovács Károly, a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte, hogy rendőrségi akció zajlik a menekültek debreceni befogadóállomásán.

Azt az információt, hogy tömegverekedés tört ki a menekültek között, a szóvivő nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

Az MTI más forrásból úgy értesült, hogy egy futballmeccs során különböztek össze a táborlakók, mintegy negyvenen egymásnak estek, több száz menekült pedig “szurkolóként” vett részt az összecsapásban.

Az MTI tudósítója úgy értesült, hogy a kedélyek még a késő esti órákra sem csillapodtak, a két táborra szakadt menekültek farkasszemet néznek egymással, őket kommandósok választják el.

debrecen

Meg nem erősített források szerint 100-150 rendőr van jelenleg is a helyszínen. Elképzelhető, hogy egész éjszaka ott kell lenniük, ezért a szomszédos megyékből kértek segítséget, hogy leválthassák a több órája ott lévő állományt.

Az MTI nem rendőrségi forrásból származó információi szerint a menekültek közül egy embert előállítottak. A debreceni mentőszolgálat megerősítette az MTI korábbi információját, miszerint a mentők egy súlyos és négy könnyű sérültet vittek el a helyszínről.

Nem ez az első eset, hogy menekültek verekednek össze Debrecenben. Az afgánok már többször is problémát okoztak. Májusban öt koszovói férfi Debrecen főterén súlyosan bántalmazott egy helyi, 27 éves fiatalembert. Június elején pedig a város egyik szórakozóhelyén estek egymásnak a menekültek. A három hazai menekülttábor közül évekkel ezelőtt is a debreceni volt a legnehezebb helyzetben, ugyanis az uniós előírásoknak megfelelően bizonytalan státuszú menekülteknek kellett otthont adniuk, az elmúlt években a befogadási létszám normáit is megemelték, valamint ez a tábor lehetőséget ad a lakóknak a ki-bejárásra. A Jobbik kezdeményezésére májusban és júniusban is fáklyás felvonulást tartottak, hogy fölhívják a figyelmet a debreceni Menekülteket Befogadó Állomáson tartózkodó mintegy ezer menekült szélsőséges magatartásából adódó aggasztó problémákra.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

MTI nyomán – alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/tomegverekedes_a_debreceni_menekulttaborban