Blöff volt a fészekrakók őszi kilakoltatása?

A miskolci városvezetés még idén áprilisban tett ígéretet arra, hogy akár már ősszel megkezdődhet az avasi fészekrakók kilakoltatása. 

A miskolci városvezetés még idén áprilisban tett ígéretet arra, hogy akár már ősszel megkezdődhet az avasi fészekrakók kilakoltatása. A Jobbik ennek ismeretében a júniusi közgyűlésen indítványt nyújtott a testület elé, hogy szeptemberre a képviselők megismerhessék a kilakoltatás ütemtervét. A Fidesz leszavazta a javaslatot.

Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő szerint, ha a Fidesz ígérete komoly lett volna, akkor szeptemberre már kész ütemtervvel kellene rendelkeznie a városnak az őszi kilakoltatások menetrendjét illetően.

„A kormánypárti képviselők leszavazták a Jobbik javaslatát, így félő, a városvezetés csak blöffölt, hogy időt nyerjen az elégedetlen lakók körében”- fogalmazott Jakab. A politikus aláhúzta, ha ősszel nem indulnak meg a kilakoltatások, reális veszéllyé válik, hogy a téli kilakoltatási moratóriumot már nem mindegyik társasház fogja csőd nélkül átvészelni.

A képviselő hangsúlyozta, a Fidesz a hatósági ellenőrzések ellenére három év alatt sem volt képes eltávolítani Miskolcról a fészekrakókat, sőt, a miskolciaknak újabb fogalmommal kellett megismerkedniük: a várost tömegével lepik el a „kanadások”, köszönhetően a Fidesz “felzárkóztató” politikájának.

Kiemelte, amíg a városvezetés a hatósági ellenőrzést csak PR fogásként használja, ami mögött nincs valódi munkavégzés, addig a Jobbik olyan szigorú és összehangolt hatósági intézkedéssorozatot fog indítani a renitensek ellen, hogy azok maguk fogják kérni, hadd hagyják el Miskolcot.

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/bloff_volt_a_feszekrakok_oszi_kilakoltatasa