Választás előtt szakad az MSZP

A párt Pest Megyei Közgyűlésének frakciójából kizárták Jakab Zoltán és Keller László képviselőt. Jön a választás, a belső hacok kiélesednek.

A párt Pest Megyei Közgyűlésének frakciójából kizárták Jakab Zoltán és Keller László képviselőt, ők függetlenként folytatják.

A Pest Megyei Közgyűlés péntek reggeli ülésén kizárták az MSZP-frakcióból Jakab Zoltán és Keller László szocialista képviselőket – értesült az alfahir.hu.

kellerA belső harcokról ismert Pest megyei szocialista frakció a mai döntés értelmében az eddigi tíz főről nyolc fősre csökkent. Információink szerint Jakab Zoltán elfogadta a frakció döntését, és azonnal új ülőhelyet kért – immár a frakción kívül. A másik kitiltott, Keller László azonban a megyei szmsz-re hivatkozva sérelmezte a döntést, így Szűcs Lajos közgyűlés-elnöktől azt kérte, a frakció döntését tekintse semmisnek.

Természetesen abba, hogy egy frakció kizárja egyik-másik tagját, a közgyűlés -egyébként is fideszes- elnökének nincs beleszólási joga, így a kérést nem tudták teljesíteni. Keller László, egykori pártállami képviselőként úgy tűnik, még nem szokta meg az azóta elmúlt 23 évben, hogy a rendszer ha nem is jelentősen, de azért megváltozott.

jakab

Az elnök azt tanácsolta, ha a kizárt szocialista képviselők sérelmezik a döntést, akkor forduljanak bírósághoz. A párt megyei megosztottsága egyébként már legalább 2011-óta tart, közben még frakcióvezetőt is cseréltek. Vélelmezhetően a jövő évi választások terhe alatt egyre több nyomás helyeződik a támogatottság hiányával küzdő szocialistákra, így a belső harcok minden eddiginél erőteljesebbé válnak – abból pedig Kelleréknek eddig is jutott bőven.

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/valasztas_elott_szakad_az_mszp