Hiába akadályozzák, tovább bővíti kényszerirodáját a Jobbik

Az éjszaka leple alatt a házőrség minden asztalt és széket eltüntetett, hiába volt róluk megegyezés. A frakció már mobil wc-t is hozatott a Duna-parti épület elé.

Az éjszaka leple alatt a házőrség minden asztalt és széket eltüntetett, hiába volt róluk megegyezés. A frakció már mobil wc-t is hozatott a Duna-parti épület elé.

Péntek reggel felavatták a Jobbik képviselői azt a mobil wc-t, amit a Kövér László által kitiltott szakértők és asszisztensek részére hozattak. A Képviselői Irodaház előtt kihelyezett mellékhelyiségbe csak szakértői kártyával lehet belépni, így Kövér László inkább ne is próbálkozzon.

a

Sneider Tamás, a párt országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: A még mindig tartó regisztrációs tiltás miatt a külföldi államok diplomáciai vendégeit sem tudják meghívni a frakcióhoz, hiszen nem tudják bevinni őket az irodaházba vagy a Parlamentbe.

a

„Fél Európa arról beszél, milyen diktatórikus állapotok uralkodnak Magyarországon és a magyar Országgyűlésben, de mi továbbra is végezni fogjuk a munkánkat” – jelentette ki a Jobbik képviselője, hozzátéve: „Ilyen nevetséges eszközökkel nem lehet ellehetetleníteni a Jobbikot, de ha Kövér László házelnöknek jó az, hogy az egész világ rajta röhög, akkor csak folytassa”.

a

Hozzátette: A frakció a jövőben további eszközökkel kívánja bővíteni az irodaház aulájában kialakított kényszerirodát: várhatóan hűtővel és fénymásoló eszközökkel fog kiegészülni az eddigi bútorzat, hogy az asszisztensek munkájában kevesebb fennakadás legyen.

Az alkalmazottak kitiltása további problémákat is okoz: az ún. „kék kártyásoknak” ugyanis a személyes tárgyaik, irataik, dokumentumaik is az irodaházban maradtak, melyekhez nem tudnak hozzáférni. Sneider aláhúzta: akár külön perek elindításáról is szó lehet, amennyiben jogi vagy anyagi hátrány éri kitiltottakat – például azért, mert egy tárgyalásra nem tudnak elmenni az iratok hiányában.

a

Reggelre eltűnt a kényszeriroda

Péntek reggel a párt munkába érkező képviselői és asszisztensei azzal szembesültek, hogy a korábban kihelyezett székek és asztalok eltűntek. Mint megtudtuk, az Országgyűlési Őrség arra hivatkozott, hogy a bútorok leltári számmal rendelkeznek, azaz minden egyes darabnak egy adott irodában kell lennie. Ehhez kapcsolódik, hogy az irodaház belső működési szabályzata tiltja, hogy azokat a leltárral ellentétesen, a folyosón tárolják.

a

Bár a kihelyezés szerdán történt, a Jobbik intézkedő országgyűlési képviselői pedig megegyeztek az őrséggel, hogy azok maradhatnak, péntek reggelre minden bútor egy raktárba került, köztük olyanok is, melyek a korlátokon kívül helyezkedtek el, és magántulajdont képviseltek. A kihelyezett kényszeriroda helyreállítását még reggel elkezdték a Jobbik dolgozói.

Korábbi képeink a működő kényszerirodáról:

A kényszeriroda lényege, hogy a Kövér László által letiltatott belépőkártyával rendelkező asszisztensek és szakértők a kordon egyik oldalán, míg az érvényes belépőkártyával rendelkező országgyűlési képviselők annak másik oldalán ülnek.

a

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/hiaba_akadalyozzak_tovabb_boviti_kenyszerirodajat_a_jobbik