Magyarok tüntettek a Francia Nagykövetség előtt

A megjelentek a konzervatív értékek fontosságára hívták fel a figyelmet, és a hagyományos családmodellt kívánták népszerűsíteni.

Civilek szerveztek megmozdulást szerda délután a Francia Nagykövetség elé, hogy kifejezzék egyetértésüket az egymillió franciaországi tüntető követelésével (a képen a megjelent hölgyek egy ,,Tàmogatjuk a 19 solferinoi sràcot” feliratot tartanak maguk előtt, utalva a francia hatalom megtorlását elszenvedő fiatalokra).

Szerda délután gyors reagálású tüntetést szerveztek civilek a Francia Nagykövetség épületéhez, a Lendvay utcába. A megjelentek a konzervatív értékek fontosságára hívták fel a figyelmet, és a hagyományos családmodellt kívánták népszerűsíteni, kifejezve ezzel egyetértésüket azokkal a francia tüntetőkkel, akik a homoszexuális házasságok ellen való tiltakozásképpen vonultak Párizs utcáira.

tüntetők

A kizárólag a Facebookon szervezett villámcsődületen közel félszáz civil jelent meg, köztük családanyák, párok, fiatalok. Az eseményen felolvasták a Francois Hollande köztársasági elnök és Manuel Valls francia belügyminiszter részére megfogalmazott nyílt levelet, melyet át is adtak az illetékeseknek.

Levelükben leszögezték, hogy a keresztény felebaráti szeretet jegyében gyűltek az épület elé, és őszintén bíznak abban, hogy a demokrácia fontosságát fennhangon hirdető francia kormány figyelembe veszi a konzervatív állampolgárok véleményét is, akiknek tábora milliós nagyságúra duzzadt azzal a néhány homoszexuális párral szemben, akik provokatív módon kívánják véghezvinni akaratukat. 

A rendezvényen képviselte magát a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Jobbik IT, de jelent volt Pozsonyi Ádám publicista is. A rendezvény végén Budaházy Edda foglalta össze a teendőket, felemelve szavát a homoszexuálisok évenként megrendezett vonulása ellen.

A szervezők információink szerint – a szocialisták kivételével – minden parlamenti párt képviselőjét meghívták, terveik szerint egy levelet adtak volna át nekik, de Bertha Szilvia (Jobbik) kivételével nem tartották fontosnak a politikai pártok, hogy a témával kapcsolatban találkozzanak a civilekkel.

A megmozdulással egy időben Varsóban is tiltakozók jelentek meg a lengyelországi francia képviseletnél, hogy hasonló véleményüknek adjanak hangot.

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/magyarok_tuntettek_a_francia_nagykovetseg_elott