Ember kell a gátra!

A Jobbik kéri a segítséget a védekezés logisztikájának hatékony megszervezéséhez. A felajánlásokat várják a cikkben szereplő telefonszámokra!

jobbikA Jobbik országosan mozgósította a párt 13 ezer fős tagságát az árvízi védelem segítésére, illetve a párt költségvetéséből 10 millió forintot különítettek el erre a célra. A nemzeti párt továbbá várja a felajánlásokat is a védekezés logisztikájának hatékony megszervezéséhez. Ezt Szabó Gábor pártigazgató fogalmazta meg a Jobbik Facebook-oldalán olvasható felhívásában:

21:18 – Budapestiek figyelem!

a Katasztrófavédelem internetes honlapján keresztül regisztráljanak. Az alábbi linken a legfontosabb adatok megadásával bárki jelentkezhet munkára:
http://fovaros.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=regisztracioeid=2

A jelentkezőket a Katasztrófavédelem munkatársai telefonon keresik majd a részletekkel kapcsolatban. Akiknek a regisztrációhoz segítségre van szüksége, mi is állunk rendelkezésére az alábbi telefonszámokon: 70/372-4662, 70/371-7976, 70/372-4807, 70/371-9274

A védekezés szerda reggeltől várhatóan három napon át fog tartani, két órás műszakokban. A műszakok 08.00-18.00 óra között tartanak.

19:56 – Pécsett is várják az önkénteseket!

Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint holnaptól, azaz hatodikától várnak segítséget homokzsákok töltéséhez és pakolásához, valamint a védekezésben résztvevő személyek ellátásához főként Dunaszekcső környékére.

A Jobbik – egyeztetve a Katasztrófavédelemmel – készültségbe helyezte magát Pécsett is, hogy holnap szervezetten tudjunk segíteni a Katasztrófavédelem által megadott területen és időpontban. A pontos helyszínről és időpontról holnap kapunk eligazítást.

Jelentkezni lehet a Jobbik pécsi irodájának ügyeletén a 06 70 371-9238 -as telefonszámon, ahol kérjük adja meg elérhetőségét, hogy a pontos részletek miatt azonnal tájékoztatni tudjuk.

19:35 – Győr-Moson-Sopron: Gönyű és Ásványráró segítséget vár!

Győr-Moson-Sopron megyében jelenleg két ponton van nagy szükség az önkéntesekre: Gönyűn és Ásványrárón (Zsejkepuszta településrészen).

Dunaszentpálon és Mecséren az Új Magyar Gárda Mozgalom megyei gárdistái segítenek és több száz adag meleg ételt osztottak szét. Ott egyelőre előrébb vannak, mint az ár, de ez bármelyik pillanatban változhat.

Ma (szerda) este, is folyamatos segítségre lesz szükség. Magyar Zoltán jobbikos országgyűlési képviselő vezeti és koordinálja az önkénteseket, folyamatosan lehet hozzájuk csatlakozni.

Kontakt személyek:

Ásványráró-Zsejkepuszta: Kopetti Tamás, mosonmagyaróvári jobbikos önkormányzati képviselő, +3670/3718781

Gönyű: Takács Krisztián, Győr-Moson-Sopron megyei jobbikos önkormányzati képviselő, +3670/3718782

Magyar Zoltán, jobbikos országgyűlési képviselő, +3670/6644956

Ők ma este mind az adott helyszínen lesznek, őket lehet keresni, ha valaki menet közben szeretne csatlakozni, vagy információra van szüksége.

A helyzetet nehezíti, hogy a víz tetőzése és a gátakon most dolgozók elfáradása egyszerre, péntekre várható. Ezért hétvégén is sok dolgos kézre és segítő szándékra lesz szükség!

Szabó Gábor
pártigazgató

19: 22 – Dunakeszin is elkél a segítség!

Dunakeszin is elkél a segítség. Az elmúlt néhány órában hirtelen jelentősen megnőtt a vízszint a városnál, így a Polgármesteri Hivatal illetékesei arról tájékoztattak bennünket, hogy az éjszaka folyamán egy 600 méteres gátat kell befejezni és a már elkészült részét tovább magasítani.

Jelenleg dolgoznak rajta, azonban a munkások tervezhetően az esti órákig tudják tartani a tempót, így este 8-9 óra körül lesz szükség váltásra. Az első csoportot éjfélig, majd egy második váltásban éjféltől kifáradásig várják a segítőket.

Találkozási pont: a Közüzemi Kft. telepén, a Dunakeszi, Szent István u. 1. sz. alatt.

Kontakt személy:

Varga Zoltán Péter, jobbikos megyei képviselő, 70/3799211

Megismételjük, hogy Dunakeszin is elsősorban a mai éjszakára várnak segítőket.

17:10 – Az első javasolt útirány: Komárom, Neszmély és Dunaalmás!

Információink szerint a komáromi védelmi bizottság 24 órás folyamatos munkavégzéssel, 150 fővel számolva állapította meg a gátépítés kivitelezhetőségét a pénteki árhullámig. A városban azzal a problémával küzdenek, hogy este 11 órától hajnal 6-ig drasztikusan lecsökken a segítők száma, és ez a napi 7 óra kiesés veszélyezteti a teljes védelem elkészültét. Így Komáromban nem napközben, hanem éjszaka és hajnalban van szükség igazán munkáskezekre!

Dunaalmás-Neszmély vonalon az Új Magyar Gárda Mozgalom megyei gárdistái segítenek, Farkasdi Károly megyei kapitány koordinálja az önkéntes munkát. Ott egyelőre előrébb vannak, mint az ár, de ez bármelyik pillanatban változhat. Mészáros István főkapitánnyal folyamatosan tartja a kapcsolatot, és az Új Magyar Gárda országos mozgósítása jelenleg erre a térségre koncentrálódik.

Ma (szerda) este, 18.30-kor gyülekeznek jobibkos tagok, szimpatizánsok és a gárdisták Tatán, a Május 1. úti Shell kúton. A Tatáról induló csapatot Vágó Sebestyén jobbikos országgyűlési képviselő vezeti.  Itt is lehet hozzájuk csatlakozni, vagy magukon az érintett településeken a későbbi órákban.

Elsődleges célpont Dunaalmás-Neszmély, utána 23 órától Komárom.

Kontakt személyek:

Komárom: Babják Csaba, jobbikos önkormányzati képviselő, 20/557-0790

Dunaalmás-Neszmély: Farkasdi Károly, az Új Magyar Gárda Mozgalom megyei kapitánya, 70/410-3895

Vágó Sebestyén, jobbikos országgyűlési képviselő, 70/379-9099

Király István, jobbikos önkormányzati képviselő 70/3724567

Ők ma este mind az adott helyszínen lesznek, őket lehet keresni, ha valaki menet közben szeretne csatlakozni, vagy információra van szüksége.

Információink szerint a védekezésben részt vevők számára a komáromi önkormányzat élelmet és italt tud biztosítani.

Megismételjük, hogy Komáromban most nem napközben, hanem éjszaka és hajnalban van szükség igazán munkáskezekre!

Szabó Gábor, pártigazgató

Amire nagyon szükségünk van a védekezés logisztikájának hatékony megszervezéséhez, ezekben várunk felajánlásokat a lenti telefonszámokon:

1.) Szükségünk van olyan vállalkozókra, akik az emberek helyszínre szállításához BUSZT/BUSZOKAT tudnak felajánlani!

2.) Szükségünk van olyan vállalkozókra, akik az emberek helyszínre szállításához TEHERAUTÓT/TEHERAUTÓKAT tudnak felajánlani!

3.) Szükségünk van olyan harcostársakra, akik az emberek helyszínre szállításához SZEMÉLYGÉPKOCSIJUKAT tudják felajánlani, amivel maguk szállítják az adott helyszínekre a védekezésben részt vevőket!

4.) Szükségünk van minél több olyan technikai kiegészítő eszközre, amely a védekezésben részt vevők felszerelését egészíti ki. Pl.: GUMICSIZMÁK, KESZTYŰK, ESŐKABÁT, stb.

Az alábbi telefonszámokon: 70/372-4662, 70/371-7976, 70/372-4807, 70/371-9274, illetve az arviz2013@jobbik.hu email címen lehet a felajánlásokat megtenni.

5.) Amire szintén szükségünk van a védekezés hatékony megszervezéséhez az az első kézből származó információ, hogy melyek azok a települések, ahol helyben a polgármester vagy a védelmet konkrétan irányítók úgy érzik, hogy szükség van még erősítésre. Így arra KÉRJÜK A BAJBAN LÉVŐ TELEPÜLÉSEK VEZETŐIT, hogy keressenek minket a lenti elérhetőségeken, lássanak el minket információkkal, s ha szükséges kérjenek tőlünk segítséget.

Az alábbi telefonszámokon: 70/372-4662, 70/371-7976, 70/372-4807, 70/371-9274, illetve az arviz2013@jobbik.hu email címen lehet segítséget kérni tőlünk a bajba jutott településeknek.

Amire még konkrétan szükségünk van a védekezéshez: az rengeteg MUNKÁSKÉZ. Rendszeresen megosztjuk majd, hogy melyek azok a HELYSZÍNEK, ahol aktuálisan erősítésre van szükség,

Az alábbi módokon van lehetőség a Jobbikon keresztül a védekezésbe bekapcsolódni ezeken a helyszíneken:

6.) A híreinket és felhívásainkat figyelve magánszervezésben a helyszínre indulni, majd ott az általunk megadott kontakt személyekkel a kapcsolatot felvenni.

7.) Magánszervezésben neki indulni, de ha az adott GÉPKOCSIBAN van még ÜRES FÉRŐHELY, hozzánk bejelentkezve, majd az általunk megadott kontakt személyekkel a kapcsolatot felvéve, plusz utasokat, segítőket kérni az autó teljes feltöltésére.

8.) Ha nincs utazási lehetősége a jelentkezőnek, akkor mi igyekszünk összehozni útnak induló csoportokkal és magánszervezésben elindult autósokkal.

9.) Kiemelt vészhelyzetben, ha buszok rendelkezésünkre állnak majd, általunk szervezett csoportos utazással.

Az alábbi telefonszámokon: 70/372-4662, 70/371-7976, 70/372-4807, 70/371-9274, illetve az arviz2013@jobbik.hu email címen lehet a védekezésben részt venni akaróknak jelentkezni.

10.) Azokon a területeken, ahová segítőink indulnak, az érintett településekről vagy a környékükről olyan jelentkezőket várunk, akik egy vagy néhány ember SZÁLLÁSáról, és esetlegesen szerény ELLÁTÁSáról tudnak gondoskodni.

Az alábbi telefonszámokon: 70/372-4662, 70/371-7976, 70/372-4807, 70/371-9274, illetve az arviz2013@jobbik.hu email címen lehet a szállást felajánlóknak jelentkezniük.

Köszönjük!

Szabó Gábor

a Jobbik pártigazgatója


alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/hogyan_segithetsz_az_arviz_elleni_vedekezesben