Mindenki megnyugodhat: a kormány nem tűri az antiszemitizmust

Szép csöndben itt járt az amerikai külügyminisztérium magyar antiszemitizmussal foglalkozó helyettes-államtitkára. De vajon kiönt-e a Dunából a zsidőgyülölet?

Szép csöndben itt járt az amerikai külügyminisztérium magyar antiszemitizmussal foglalkozó helyettes-államtitkára. De vajon kiönt-e a Dunából a zsidőgyülölet?

Thomas MeliaPrőhle Gergely, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára szerdán fogadta amerikai kollégáját, Thomas Meliát, és a találkozón kijelentette: a magyar kormány következetesen a zéró tolerancia elvét követi az antiszemitizmus minden megnyilvánulásával szemben.

Thomas Melia amúgy régi motoros már a rettegés bizniszben. Az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes külügyi államtitkára foglalkozott már a magyar alkotmányozással, a média helyzetével és az egyházügyi törvénnyel (magyarul azt tette, mint korábban a németek és szovjetek: beleugat az életünkbe – a szerk.) is. A Fidesz Brüsszelbe kitelepített nagycsaládos megmondóembere, Deutsch Tamás egy korábbi Twitter üzenetében csak annyit írt a diplomatáról: Ki a fasz az a Thomas Melia?

Vigyázat, sablonszöveg jön!

Most, hogy minden kedves, antiszemitizmus mételye miatt aggódó olvasónk megnyugodott a kormány megnyugtató szavai által, folytatódik a tökéletesen jelentéktelen találkozó, jelentéktelen beszámolója: a két politikus a magyar-amerikai kapcsolatok aktuális kérdésein túl a magyar külpolitika középpontjában álló kérdéseket tekintette át (az értelmetlen diplomáciai sablon-hablatyot dőlt betűvel jelezzük – a szerk.)
    Prőhle Gergely kiemelte, hogy Magyarország fontosnak tartja a regionális együttműködést. Beszámolt arról, hogy Magyarország milyen célokat határozott meg, amikor a januárban átvette a Közép-európai Kezdeményezés elnöki posztját, valamint a visegrádi négyek (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) júliusban kezdődő magyar elnöksége idejére. Felhívta továbbá a figyelmet a két regionális együttműködés transzatlanti jelentőségére is.
    
A Külügyminisztérium beszámolója szerint a megbeszélésen a felek kitértek az arab tavasz következményeinek kezelésére, valamint a kelet-közép-európai rendszerváltozások tapasztalatainak hasznosíthatóságára is.
    
A találkozón Thomas Melia tájékozódott az Európa Tanács monitoring eljárásának aktuális helyzetéről, illetve a Velencei Bizottsággal folytatott tárgyalásokról. Prőhle Gergely hangsúlyozta a magyar kormány nyílt párbeszéd melletti elkötelezettségét – áll a közleményben.

Összefoglalva tehát: Washington küldött egy bürokratát, aki azonkívül, hogy megnézte, mennyire nagy az antiszemitizmus, mondott két-három tökéletesen üres, semmitmondó diplomáciai sablonmondatot, valószínűleg megebédelt, majd gyorsan haza is repült.
    
Az amerikai helyettes külügyi államtitkár budapesti látogatása alkalmával tárgyalt Szijjártó Péterrel, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkárával, Mesterházy Attila MSZP-elnökkel, valamint Bajnai Gordonnal, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetőjével (nyilván meg kellett nézni, hova megy a pénz… a szerk.)

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/mindenki_megnyugodhat_a_kormany_nem_turi_az_antiszemitizmust