A magyarságnak már többször sikerült csodát tennie

Szemerkélő esőben tartotta meg trianoni megemlékezését a fővárosi Jobbik kedd este a zuglói Turul-szobornál. Z. Kárpát Dániel és Gyöngyösi Márton is felszólaltak.

Szemerkélő esőben tartotta meg trianoni megemlékezését a fővárosi Jobbik kedd este a zuglói Turul-szobornál. Z. Kárpát Dániel a bűntudat helyett az öntudat erősítésének fontosságáról beszélt, Gyöngyösi Márton szerint az idegen hatalmak ármánykodása kevés, ha a magyar politika a helyén van.

„Üzenik a gyergyói havasok/Megvannak még a régi fokosok!” – szavalta egy kislány Kárpáti Piroska Üzenet Erdélyből c. versét, ezzel hivatalosan is kezdetét vette a megemlékezés.

Fotó: alfahir.hu

Lehmann Viktor budapesti alelnök a Jobbik országgyűlési képviselői közül elsőként Z. Kárpát Dánielt szólította a színpadra, aki rögtön az elején leszögezte, nincs okunk ünnepelni, amikor június 4-én a kormány együtt énekel az országrabló, idegen hatalmakkal, akik a mai napig a magyarság ellen törnek. A jobbikos képviselő kifejtette, Trianon mellett az „1919-es patkányforradalomról” és a „szabadkőműves felforgatásról” sem lehet az igazságot tanulni a közoktatásban.

Z. Kárpát Koszovó példájára utalva elmondta, egy nem őshonos nép is országot foglalhat magának, ha megnyeri a bölcsőben vívott háborút, ez a koszovói albánoknak 50-60 év alatt sikerült. Hozzátette, a magyarság történelme során már többször bebizonyította, hogy képes számbeli fölénybe kerülni, ez csodával határos módon 1910-re is sikerült, amikor a magyar ajkú lakosság ismét többségbe került a Kárpát-medencében.

Fotó: alfahir.hu

Fotó: alfahir.hu

Fotó: alfahir.hu

A jobbikos szónok elmondta, 150 éve idegen kultúrák, érdekek, civilizációk és gondolatok próbálják uralni a Kárpát-medencét, és jaj annak a népnek, akinek történelmét az ellenség írja. Z. Kárpát Dániel szerint meg kell nyernünk az idegen erőkkel szembeni kultúrharcot, és ehhez nem a bűntudatot, hanem az öntudatot kell erősítenünk.

A jobbikos képviselő beszéde után rövid közjáték következett: elsőként Benke László, a párt másik budapesti alelnöke szavalta el Reményik Sándor Gyűrűt készíttetek c. versét, melyet Vári-Kovács Péter színművész előadása követett, aki az Egészséges Fejbőr Esküszünk c. klasszikusát énekelte és gitározta el.

Fotó: alfahir.hu

Ezt követően egy másik jobbikos országgyűlési képviselő szólalt fel. Gyöngyösi Márton kiemelte, a magyarság ezeregyszáz éves történelme tele van sorscsapásokkal, tragédiákkal, Trianon mégis a legsúlyosabbak közé tartozik, mivel ez vezette a második világháború, majd a kommunista diktatúra szörnyűségeibe az országot. Gyöngyösi szerint a globális háttérhatalomnak való mai kiszolgáltatottságunk oka is Trianonban gyökerezik.

A politikus emlékeztetett, hogy az első világháborúban győztes hatalmak ősi status quo-t rúgtak fel, amikor megborították a közép-európai egyensúlyt, ennek következtében olyan „hamis mítoszon alapuló torzszülöttek” alakultak, mint Csehszlovákia vagy Jugoszlávia.

Fotó: alfahir.hu

Fotó: alfahir.hu

Gyöngyösi szerint Európa 93 év elteltével ugyanúgy nem érti Közép-Európát és a Kárpát-medencét, az itteni folyamatokat és a mindennapos konfliktusok, mint a Versailles-i palotában. Nem érdemes azonban minden esetben a külföldet hibáztatni, hiszen ők csak a saját érdekeiket nézik, és ármánykodásuk semmit sem ért volna, ha a magyar politikai elit a helyén lett volna – tette hozzá.

Gyöngyösi történelmi példát említve rámutatott, hogy sok országnak jutott volna Magyarország sorsa, például Törökországnak, de ott volt egy Atatürk, aki nem leszerelt egymillió katonát, mint Károlyi Mihály, hanem megszervezte a hadsereget, szembeszállt a külföldi erőkkel, és a sévres-i helyett kivívta a lausanni békét. Végül a diplomácia fontosságra hívta fel a figyelmet, mint mondta, a románok sokkal inkább nyerésre állnak hazugságaikkal, mint mi az igazságainkkal.

A beszédeket követően a Turul-szobornál koszorúkat helyezett el a Jobbik országgyűlési frakciója, budapesti elnöksége, zuglói alapszervezete, a Történelmi Vitézi Rend, Ferdinandy István zuglói alpolgármester, Harrach Péter önkormányzati képviselő, a Magyar Nemzeti Gárda és az Új Magyar Gárda Mozgalom.

Fotó: alfahir.hu

A rendezvény a Szózat és a székely himnusz eléneklésével zárult.

B.J.

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/a_magyarsagnak_mar_tobbszor_sikerult_csodat_tennie