Az Amerikai Zsidó Bizottság az ENSZ jelentéstevőjének eltávolítását követeli

NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLE

2013-04-25

LapszemleHURRIYET DAILY NEWS

hurriyetdailynews.com

Törökország 94 ország számára e-vízum rendszert indít, amely páratlan a világon, jelentette be Ahmet Davutoglu külügyminiszter, megjegyezve, hogy ez az ország önbizalmát tükrözi. Törökország nem olyan ország, amely azt feltételezi, hogy minden külföldi potenciális biztonsági kockázat, hanem olyan, amelyik viselkedése megfelel az emberi méltóságnak. Elsőként az e-vízum rendszert csak a Turkish Airlines légitársasággal érkezőknek nyitják meg, de később további légitársaságokkal is megállapodást kötnek.

INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE

iht.com

„Japán nacionalizmus” főcímmel és „Ahelyett, hogy sérelmes történelmi sebeket mélyítenének, Abénak fokoznia kellene Japán vezető demokratikus országként megalkotott szerepét Ázsiában” alcímmel megjelenő vezércikkben támadja a globális amerikai lap azt, hogy japán törvényhozók és a helyettes miniszterelnök is 2 nappal ezelőtt ellátogatott a Jaszukuni síremlékhez, amely egyebek között kivégzett háborús bűnösök emlékét is ápolja. (Abe a japán miniszterelnök.) (A témáról szóló tegnapi jegyzetünket lásd ITT.)

TEHRAN TIMES

tehrantimes.com

Ahmad Vahidi iráni védelmi miniszter kijelentette: Izrael első hibája Irán elleni katonai akciójában az utolsó lesz, áll az iráni angol nyelvű portál hírében. Vahidi ezt azzal kapcsolatban jelentette ki, hogy Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter 10 milliárd dolláros fegyvervásárlásban egyezett meg Izraellel és az Egyesült Államok arab szövetségeseivel.                    

THE TIMES OF ISRAEL

(http://www.timesofisrael.com/nazi-hunter-chides-israel-over-anti-semitism-conference/ )

Efraim Zuroff vezető izraeli nácivadász bírálta az izraeli külügyminisztériumot, amiért négy európai ország képviselőit is meghívta egy, a külügyminisztérium által rendezett jeruzsálemi  antiszemitizmus konferenciára, mivel ezen országok és képviselőik „a probléma és nem a megoldás részei”. A négy ország: Magyarország, Litvánia, Görögország és Írország. A meghívott közül Rétvári Bence államtitkárral az a baja Zuroffnak, hogy nem eléggé küzd az antiszemitizmus ellen.

MARXIST

marxist.com

A marxista folyóirat név nélküli „budapesti tudósítójának” tollából több oldalas cikk jelent meg arról, hogy Magyarországon diktatúra alakul ki. A valótlanságoktól hemzsegő cikk elején az áll, hogy a Bajnai kormány nem követte az EU, a Világbank, az IMF és multinacionális cégek kéréseit, illetőleg követeléseit.

HAARETZ

haaretz.com

Az Amerikai Zsidó Bizottság követeli, hogy távolítsák el az ENSZ Emberjogi Tanácsának külön jelentéstevőjét, amiért Richard Falk professzor a bostoni bombamerényletért az Egyesült Államokat és Izraelt hibáztatta, írja az angol nyelvű vezető izraeli lap. Falk pontosabban azt fejtegette a Foreign Policy-ban megjelent cikkében, hogy további merényletekre számíthat Amerika, ha a palesztinokkal kapcsolatos magatartása nem változik. Susan Rice amerikai ENSZ-nagykövet twitterezett az ügyben azt írva: „Ideje, hogy menjen”. Falk azért szálka szemükben, mert tisztességes munkát végez a palesztinok emberi jogai megsértésének feltárásával.

ARUTZ SHEVA 7

israelnationalnews.com

A new yorki Columbia Egyetem 100 tanára követelte, hogy nyugdíjalapjukat ne fektessék be olyan cégekbe – beleértve a Motorolát és a Hewlett-Packard-ot - , amelyek üzletelnek az izraeli hadsereggel, olvasható az izraeli hírportálon.

Készítette az Ordosz műhely

(Felhívjuk olvasóink szíves figyelmét, hogy szemlénkben a dőlt betűkkel megjelent részek kommentárt jelentenek.)

alfahir.hu

Ez a bejegyzés közzétéve Egyéb kategória. A következő témákban: permalink.