Áfacsökkentéssel lehetne a BKV helyzetét javítani

A mai fővárosi közgyűlés előtt szerepel egy tájékoztató, mely a BKV Zrt. járműveinek és közlekedési infrastruktúrájának műszaki állapotát hivatott bemutatni.

A mai közgyűlés előtt szerepel egy tájékoztató, mely a BKV Zrt. járműveinek és közlekedési infrastruktúrájának műszaki állapotát hivatott bemutatni – mondta el Szabó György budapesti sajtótájékoztatóján. A Jobbik szerint el kell mondani, hogy fabatkát sem ér az Európai uniós és a magyar jogrend, mert semmibe veszi a többségi társadalom érdekeit, és tényszerűen arcul csapja a tisztességes, amúgy jogkövető állampolgárokat.

Szabó György képviselő rámutatott, a BKV jelenlegi állapotáért közvetve és közvetlenül is felelős korábbi politikai döntéshozókat sztárügyvédek védik, és még arra is van idejük, hogy a magyar állammal szemben pert kezdeményezzenek.

Mint ismeretes, a korábbi ciklusban tevékenységével nyilvánvalóan milliárdos kárt okozó volt főpolgármester-helyettes pert indított a magyar állam ellen, mivel penészes volt a börtön fala, ahol az előzetest töltötte – mondta Szabó György. A pert megnyerte, így a 12 500 euró mellett a perköltségre is kötelezte a magyar államot az Európai Bíróság.

Ugyanakkor a jelenlegi BKV-nál ritka kivételnek számít, ha valamelyik épület egyik helyisége nem penészes – mutatott rá a képviselő. A járművekre, az infrastruktúra állapotmegőrzésére forrásokat nem biztosítottak, így csak a BKV-s dolgozók heroikus munkájának köszönhetően lehet biztosítani ma a város vérkeringését – fogalmazott.

A tájékoztató összefoglalja a mindenütt meglévő áldatlan állapotokat, ugyanakkor az is látható, hogy a jelenlegi városvezetés sem tud azonnali megoldásra javaslatot tenni. A fővárosi Jobbiknak azonnali, valamint rövid és hosszú távú érdemi javaslatai vannak a kialakult válsághelyzet megoldására – nyilatkozott Szabó György.

A Jobbik évek óta kezdeményezi a BKV-t terhelő 27 százalékos ÁFA tartalom 5 százalékos szintre csökkentését és a BKV-t érintő energiák nulla százalékos mértékének meghatározását.

A fővárosi Jobbik mielőbb egyeztetést kezdeményez a kormánynál a BKV-nél lévő áldatlan állapotok miatt. Felszólítják továbbá a kormányt, hogy ne kövesse az elmúlt időszakok szocialista politikáját, helyette biztosítsa a BKV részére az idei évre hiányzó 15 milliárdos forrást.

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/afacsokkentessel_lehetne_a_bkv_terheit_csokkenteni