Kesereg Izrael – Nem kapnak bunkerromboló bombákat

Az Egyesült Államok most sem ad el „bunkerrobbantó” bombát a zsidó államnak, noha az az egyetlen, ami képes lenne az iráni urándúsító centrifugákat elpusztítani.

NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLE

2013-04-23

THE WASHINGTON POST

washingtonpost.com

Az amerikai főváros liberális lapja az amerikai Associated Press hírügynökség budapesti jelentését ismerteti arról, hogy „A magyar parlament jóváhagyja a horogkereszt és a vörös csillag nyilvános használatát korlátozó új szabályokat”.

 

JAPAN TODAY

japantoday.com

A japán lap arról számol be, hogy a japán törvényhozás 168 képviselője látogatta meg a Tokió belvárosában lévő Jaszukuni síremléket, amely az ország „imperialista múltját” jelképezi. Idén jóval több képviselő látogatta meg a „háborús” sírhelyet, ami erős ellenérzéseket keltett Kínában és Dél-Koreában. A két ország a látogatás miatt máris tiltakozott. A síremlék 2,5 millió háborúban elesettnek állít emléket, beleértve 14 vezető háborús bűnöst. Japán ázsiai szomszédjai az ország háborús agressziójának jelképeként tekintenek a síremlékre. A japán kabinetfőnök visszautasította a tiltakozást kijelentve, hogy a Jaszukuni meglátogatása  „hit kérdése” és ezért a japán kormánynak nem szabad beavatkoznia, ha ott a törvényhozás vagy a kormány tagjai tiszteletüket teszik. Aszo Taro helyettes miniszterelnök is meglátogatta a síremléket. Abe Sinzo miniszterelnök pénzt adományozott egy fából és textilből összeállított díszre, amelyet a  síremlékre helyeztek.

 

RUSSIA TODAY

rt.com

Az angol nyelvű orosz tévéállomás hírportálja jelenti, hogy NATO-parancsnokok nem hivatalosan az orosz védelmi minisztériumot kérték fel, hogy  konzultálhassanak arról, hogy miként hagyták el a szovjet csapatok Afganisztánt 1989-ben azért, hogy tapasztalatukat felhasználják a nyugati erők kivonásánál. A kérést azért tekintik titkosnak, mert a NATO nem akarja, hogy párhuzamot lássanak a két kivonulás között.

 

ANSA

ansa.it

Az olasz hírügynökség ismereti a legfrissebb közvéleménykutatást, amely szerint már a Szabadság Népe nevű jobboldali koalíció (Berlusconi) a legnépszerűbb a potenciális olasz választók körében.

 

THE JERUSALEM POST

jpost.com

 

Roger Waters, a Pink Floyd egyik alapítója (egyben a zenekar legnagyobb sikerű lemezének zeneszerzője, szövegírója és énekese, melynek címe ebben a környezetben különösen hatalmas szimbolikus erővel bír: “A Fal”) bejelentette, hogy visszatartja még azt a levelet, amely felhívja a világ zenészeit bojkottálják Izraelt, amelyet a béketárgyalások befagyasztásával vádol, tudósít az angol nyelvű izraeli lap. Waters az Egyesült Államokat is felelőssé teszi az illegális zsidó telepek építésének megakadályozásáért. Waters kijelentette, a levéllel kapcsolatban most mérlegel, hogy annak minél nagyobb legyen hosszú távú hatása.

 

INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE

iht.com

A pekingi szülők egyre rémültebbek a kínai főváros levegőjének minősége miatt és mind nagyobb számban küldik gyermekeiket külföldre, indul a pekingi keltezésű írás a globális amerikai lap címoldaláról.  

                                               *          *          *

A lap Tel-Avivból arról számol be, hogy míg amerikai és izraeli védelmi tisztségviselők megállapodtak egy új, hatalmas fegyvervásárlási megállapodásban a két ország között, az Egyesült Államok most sem ad el „bunkerrobbantó” bombát a zsidó államnak, noha az az egyetlen, amely súlya – több mint 13 tonna – miatt  képes lenne az iráni Fordónál lévő, 60 méterre süllyesztett bunkerben lévő urándúsító centrifugákat elpusztítani. Az ilyen súlyú bomba ledobására Izraelnek B-2-es bombázóra lenne szüksége, de ezt Washington szintén nem adja el Izraelnek.

 

Készítette az Ordosz műhely

(Felhívjuk olvasóink szíves figyelmét, hogy szemlénkben a dőlt betűkkel megjelent részek kommentárt jelentenek.)

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/kesereg_izrael_nem_kapnak_bunkerrombolo_bombakat