Halálra éheztették gyereküket, mégis szabadulhatnak?

A gyanú szerint halálra éheztették gyermeküket az agárdi szülők, óvadék ellenében mégis előfordulhat, hogy kikerülhetnek a rácsok mögül.

A gyanú szerint halálra éheztették gyermeküket az agárdi szülők, óvadék ellenében mégis előfordulhat, hogy kikerülhetnek a rácsok mögül – írta a Blikk.

Benjámin (†1,5) szüleit, F. Balázst és E. Ildikó Rebekát múlt hét pénteken helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság, azonban meglehet, hogy még a rájuk kiszabott harminc napot sem töltik majd a börtön falain belül. A Blikk információi szerint a jogi képviselők kérik majd a bíróságot, hogy pénzért szabadlábra helyezzék a párt.

Vég Tibor, az anya ügyvédje a lapnak elmondta: felmerül az óvadék lehetősége, így védenceink szabadon védekezhetnének. Erre azért is van esély, mert együttműködtek a hatóságokkal.

A törvény értelmében bárki élhet az óvadékkal, akit azért helyeztek előzetes letartóztatásba, mert fennállt a szökés vagy elrejtőzés lehetősége. Van, aki már pár százezer forintért kijut, általában azonban hat-tíz milliókat tesznek le óvadék gyanánt.

A rendőrség ismét kihallgatta a nagyszülőket, azonban arról nincs információ, hogy tanúként vagy gyanúsítottként, amiért nem léptek közbe.

Blikk – alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/halalra_eheztettek_gyerekuket_megis_szabadulhatnak