A Hősök terén demonstráltak a devizakárosultak

Több ezren jelentek meg a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete és a Rendszerváltó Mozgalom (RVMP) által szervezett demonstráción a Hősök terén.

A tüntetés egyik legfőbb célja az, hogy a jogtalan banki követeléseket eltöröljék, a bíróság pedig mondja semmisnek a tisztességtelen devizahitel-szerződéseket, mivel - mint állítják- amögött valójában nem állt sohasem külföldi fizetőeszköz. Emellett a szervezők a politikai megosztottság felszámolása mellett tettek hitet, követelték a történelmi Alkotmány jogfolytonosságának visszaállítását, s a devizahitelt csalásnak, az „utolsó cseppnek a pohárban” nevezték.

A vasárnap délutáni demonstrációt követően a szervezők mindenkit várnak az éjszakai virrasztásra is, amely után várhatóan átadják követeléseiket Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének. Ha elegendő létszámmal mennek át a Parlamenthez, akkor teljes útzárral fognak vonulni, ami a demonstráció egyik főszervezője, Kásler Árpád szerint több okból is fontos: egyrészt letagadhatatlan az esemény, nem tudják elhallgatni, másrészt komoly jelzésérték a hatalom felé, hogy az emberek most már "komolyan gondolják a dolgot". Az éjszakai virrasztáson remélhetőleg több száz, vagy több ezer mécsessel demonstrálnak majd a Hősök terén, ami továbbá együttérzési kinyilvánítás is azok hozzátartozóinak irányába, akik nem bírták tovább kifosztásukat és a halálba menekültek - olvasható a szervező oldalán.

Devizahitelesek

A rendezvényre kilátogatott Z. Kárpát Dániel is, aki - mint a Jobbik szakpolitikusa - telefonon nyilatkozott az Alfahir.hu-nak. Mint elmondta, a Jobbik már többször bejelentette, hogy minden civil megmozdulást támogat, amely a devizahitelesek érdekében történik.

Nagy örömmel konstatáltuk, hogy milyen sokan jelentek meg a téren. A civilek szakmai követeléseivel nem csak, hogy azonosulni tudunk, de már korábban a Parlamentben is bejelentettük, hogy tolmácsolni fogjuk ezen szervezetek követeléseit - tette hozzá.

Ezen civil szervezeteket a Jobbik a közeljövőben meghívja újfent a Parlamentbe is egy olyan egyeztetésre, ahol közös stratégiát lehet kidolgozni a károsultak érdekében. Folyamatosan keressük a megoldást, belekényszerítjük a kormányzatot a cselekvésbe - mondta Z. Kárpát Dániel.

Családok

A rendezvényre rengetegen családostul látogattak ki...

BB - alfahir.hu

Ez a bejegyzés közzétéve Egyéb kategória. A következő témákban: permalink.