Demokraták az állam zsebpénzén

Állami forrásból féltik a demokráciát, s rettegik a magyar fasizmus tombolását. Így számoltat el a Fidesz, így érnek össze az érdekek, így épül a baloldali ellenzék.

A MOL és az OTP is támogatja Bajnai Gordon alapítványát. A kis magyar abszurd egyszerre három dologra mutat rá: a pénzintézet és az olajtársaság egy esetleges kormányváltás utáni időszakra igyekszik magát átmenteni, a magát nemzetinek tartó kormányzat nem csak nem nyomja el, de még pénzeli is a baloldali ellenzéket, illetve az, hogy nem volt és nem is lesz semmiféle elszámoltatás.

BajnaiAz OTP Bank 2011-ben tízmillió, a MOL 2011-ben 10-, tavaly pedig 15 millió forintot adott az alapítványnak. Ügyes taktika, két fenékkel egy lovat megülni. Ugyanis sem 2011-ben, sem tavaly nem igazán látszott még, hogy Bajnaiék és az úgynevezett baloldal sokkal inkább saját maga szalámizásával lesz elfoglalva, mintsem a hőn vágyott hatalom megszerzésével, így kifizetődőnek tűnt némi pénzért cserébe bebiztosítani magukat egy esetleges vis maior esetén is.

Ami most egy kicsit távolinak tűnik. Persze nem csak azért, mert Orbán és élcsapata egész pályás letámadásával nem igazán tudnak mit kezdeni, hanem azért is, mert a hazai baloldal kínálati oldala finoman szólva is többszöröse a keresletinél, lassan már minden romkocsmára jut egy újabb liberális, szociálliberális, demokratikus liberális, zöldliberális, és még ki tudja hányféle pártocska.

Persze nyugodtan szaporodhatnak, sokasodhatnak, minket különösen nem zavar, sok-sok 4,9 százalékot kívánunk számukra.

A gond inkább azzal van, hogy ez a kis történet remekül meg is mutatja, mit ért a Fidesz az elszámoltatás alatt, illetve kiket is tart valódi ellenfeleinek ez a párt. Mert a szín szinte mindegy, az érdekközösség szinte azonos. A komplett baloldal éjt-nappallá téve retteg itthon, s külföldön egyaránt, a magyar fasizmustól és diktatúrától reggegnek reggel, délben és este:

közpénzen.

Eközben a nemzeti oldalt valóban elhallgatják a tévében, rádióban, újságban, ott, ahol csak tudják. Mert a valódi ellenfelük az, akiktől félnek, az, akit megpróbálnak háttérbe szorítani.

Bajnaiéknak legalább most már papírjuk van arról, hogy az állam közvetve ugyan, de pénzeli őket azért, hogy azt állítsák, mennyire el vannak nyomva.

Tuti üzlet nem?

H.É. – alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/demokratak_az_allam_zsebbpenzen