Abszurdisztán: újra betiltották a motoros felvonulást

Steiner Pál utasítására Orbán újra betiltotta a motoros felvonulást. A Fidesz és a baloldali “ellenzék” koprodukciója Észak-Korea szintjére juttatta hazánk jogrendszerét.

Orbán Viktor miniszterelnök arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy ne engedélyezze a Nemzeti Érzelmű Motorosok vasárnapra tervezett felvonulását – hangzott el az M1 Az Este című műsorának pénteki adásában.

Mint ismert, a Nemzeti Érzelmű Motorosok eredetileg Adj gázt! címmel akartak felvonulni a névleg a holokauszt áldozataira emlékező, valójában aktuálpolitikai rendezvénnyel, az Élet menetével egy időben (az MTI szerint, amúgy nem volt közös az időpont – a szerk.).

Frissítés!

Most már hivatalos, Steiner Pál, MSZP-s képviselő utasítására, Orbán Viktor jogellenesen beavatkozott a rendőrség munkájába, amely így felsőbb ukázra megtiltotta a Nemzeti Érzelmű Motorosok egyesületének vasárnap délelőttre tervezett újabb felvonulását.

A rendezvény vasárnap 10 órától a XIV. kerületi Műjégpályától indult volna.

A sajtó csütörtökön számolt be arról, hogy felvonulhatnak a Nemzeti Érzelmű Motorosok vasárnap, de a rendezvény útvonala és elnevezése is más lesz. A hírportálnak Jeszenszky Sándor, a motoros egyesület vezetője azt mondta, “tavaszi évadnyitó rendezvényként” adták be újabb kérelmüket, miután a hatóság határozatban tiltotta be Adj gázt! nevű vonulásukat.

Rugalmas lett a jogrendszer

A bejelentő tárgyi bejelentése a jogerős bírósági végzésben megtiltott rendezvény eredeti céljának megtartása mellett olyan látszólagos változtatásokkal bír, amely egyértelműen arra irányul, hogy a hatályában fenntartott tiltó határozat kijátszásával lehetősége legyen az eredeti céloknak a korábbi bejelentésben meghatározott formájú kinyilatkoztatására – fogalmaztak a tiltás indoklásában.

A tárgyi bejelentésben bújtatottan elrejtett cél nem lehet más, mint a hatályban fenntartott tiltó határozattal elérni kívánt cél, azaz egyfajta cinikus gúnyt űzni a zsidó áldozatok emlékéből – fogalmaztak. Az indoklás szerint megengedhetetlen a jogrendszer fennálló kiskapuinak kijátszásával, látszólagos módosítások beiktatásával elérni a „kívánt hatást”.

Nemzeti Érezlmű Motorosok

Félnek tőlük…

Mint ismert, Orbán Viktor kormányfő április 8-án arra utasította a belügyminisztert, hogy az Élet menete napján ne lehessen olyan politikai természetű rendezvényt tartani, amely sértheti a felvonulók emberi méltóságát.

Felköp, alááll
   
A  motorosok a rendőrségi elutasítás miatt bírósághoz fordultak, de a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság hétfőn elutasította beadványukat.
   
A Nemzeti Érzelmű Motorosok ezután új rendezvényt jelentettek be vasárnapra. A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken az MTI-vel közölte: a motoros felvonulást tudomásul vette. A Nemzeti Érzelmű Motorosok a korábbitól eltérő útvonalon, más elnevezéssel és céllal jelentettek be rendezvényt. Ezt a rendőrség a szükséges erőkkel biztosítani fogja – írta a BRFK.
   
Pénteken az MSZP-s Steiner Pál felszólította (értsd: utasította) a miniszterelnököt: haladéktalanul intézkedjen, hogy a rendőrség megakadályozza a Nemzeti Érzelmű Motorosok tervezett felvonulását, mert szerinte a kormányfő szavahihetőségét kérdőjelezi meg, ha a “neonáci provokáció” megvalósulhat Budapesten.
   
Tudják, merik, teszik

“Nyugalom, a kormány tudja a dolgát!” – tolmácsolta Orbán Viktor kormányfő álláspontját Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

Abszurdisztánban tehát immáron egy ellenzéki képviselő szava is elegendő egy rendezvény betiltásához, egy szélsőséges ember és pártjának véleménye: mondván a felvonulók biztosan nácik, mert mi azt gondoljuk, tehát betiltatjuk.

Orbánt és Steinert nyilván az sem zavarja, hogy a hatályos jogszabályok szerint a miniszterelnök nem utasíthatja kénye-kedvére a rendőrséget, ha neki, vagy az izraeli lobbinak nem tetszik egy rendezvény.

MTI nyomán – alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/abszurdisztan_ujra_betiltottak_a_motoros_felvonulast