Zárt kapus büntetéstől félnek a románok

Ahogy arról beszámoltunk, a Jobbik és az RMDSZ is jelentette a FIFA-nál a román drukkerek Hollandia-Románia selejtezőn történt magyargyalázását, a nemzetközi szövetség fegyelmi bizottsága pedig vizsgálja az ügyet. Romániában attól tartanak, hogy zárt kapus lesz a magyar-román bukaresti visszavágója is - írja a Bors.

A román szövetség megpróbálja elkerülni a büntetést. Mircea Sandu, a román fociszövetség elnöke így nyilatkozott: elküldtük az álláspontunkat, és reméljük, nem büntetnek meg bennünket. Normális körülmények között nem rendelhetnek el zárt kapus mérkőzést, mert nem volt rasszista megnyilvánulás.

A Bors romániai újságírók véleményét is kikérte az üggyel kapcsolatban, ők ennél pesszimistább álláspontot képviselnek. Borsos Miklós, az Erdélyi Krónika munkatársa szerint a románok félnek a büntetés mértékétől, úgy tudják, döntés májusban születhet. Cseke Péter, a bukaresti Új Magyar Szó szerkesztője szerint a szurkolók elsősorban nem a magyarságnak, hanem az RMDSZ-nek mentek neki, de a románok attól félnek, a FIFA-nál nem érzékelik a különbséget, és kompenzálni fognak. A romániai sajtó szinte tényként kezeli, hogy zárt kapussá teszik a román-magyar meccset is.

Bors - alfahir.hu

Ez a bejegyzés közzétéve Egyéb kategória. A következő témákban: permalink.