“A nagyobb meglepetésekre is álljon készen Izrael”

Folyik a kárfelmérés Izraelben a hétvégi palesztinbarát hackertámadás okozta károkról. Több, mint 100 ezer (!) izraeli weboldalt érintett az összehangolt támadás.

ano3Folyik a kárfelmérés Izraelben a hétvégi palesztinbarát hackertámadás okozta károkról. Több, mint 100 ezer (!) izraeli weboldalt érintett az összehangolt támadás.

Mint arról tegnap beszámoltunk, vasárnap hajnalban a 2012 novemberinél is hevesebb hackertámadást indított a  magát Anonymusnak nevező csoport Izrael ellen.

A csoport indoklása szerint Izrael nem tartja tiszteletben a nemzetközi jogot, a Hamász üdvözölte az akciót és Isten áldását kérte az internetes háború katonáira.

A támadások bankok, kormányzati szervezetek, politikusok, tanintézmények és befolyásos magánszemélyek érdekeltségébe tartozó informatikai rendszerekre koncentrálódtak.

A Russia Today angol nyelvű orosz hírtelevízió mai összeállítása szerint a palesztinbarát “hekktivisták” (a hekker és az aktivista szavak ötvözése – H.Á. ) több, mint százezer izraeli honlapban vagy hírportálban tettek kisebb-nagyobb kárt, míg több ezer izraeli Facebook-felhasználó adatlapját is feltörték. E-mail címeket, jelszavakat, bankkártya-számokat hoztak ismét nyilvánosságra, csakúgy, mint tavaly novemberben, amikor az Anonymus először támadta Izraelt az apartheid államocska aktuális gázai vérfürdője miatt.

A Russia Today megszólaltatott egy -a támadásban résztvevő- “hekktivistát”, aki az orosz televíziónak kifejtette: az újabb támadással az volt a céljuk, hogy megmutassák a világnak Izraelnek és az ország fegyveres erőinek a valódi arcát.”

“Képletesen szólva mindannyian a palesztin nép gyermekei vagyunk. Izrael nyomását mi mind érezzük nem csak a Gázai övezetben, hanem az egész arab és muszlim világban. Nyugodtan vehetik úgy, hogy ez a megtorló akció csupán az első figyelmeztetés volt Izrael és az őket támogatók számára. A jövőben készüljenek hasonló meglepetésekre.”- tette hozzá a hackertámadásban résztvevő aktivista.

Izrael a hackertámadásra válaszul razziákba kezdett palesztin vagy palesztinbarát aktivisták ellen.

 

H.Á.

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/a_nagyobb_meglepetesekre_is_alljon_keszen_izrael