A rasszizmus már a spájzban van

A rasszizmus elleni világnapon aktivizálódtak a szélsőséges és magyarellenes szervezetek, az MSZP elnöke pedig már mindenhová rasszizmust vizionál.

A rasszizmus elleni világnapon – ahogyan az várható volt – aktivizálódtak a szélsőséges és magyarellenes szervezetek, az MSZP elnöke pedig már mindenhová rasszizmust vizionál. A dolog különös pikantériája, hogy a világnap pontosan a vérgőzös, magyarellenes Tanácsköztársaság kikiáltásának napján van. Csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk a cikk elolvasását!

MesterházyMesterházy Attila, a “rasszizmus elleni világnap” alkalmából újabb gyöngyszemmel örvendeztette meg a hírolvasókat. Az MSZP lánglelkű elnöke arról értekezik, mi mindenben van rasszizmus. Íme:

Mesterházy Attila szerint a rasszizmus ott van a turulban, az árpádsávos zászlóban, ott van az egyetemeken és főiskolákon, ott van a színházban, ott van a szélsőjobboldali újságok lapjain, ott van a tévés újságíró fejében, a rasszizmus ott van az újságíró tollában, aki a cigányok és zsidók ellenségeként gyűlöletet szít, ott van a szélsőjobbos futballdrukkerek ökölrázásában, a nyilas parlament tagjának, a fasiszta kormány feltétlen hívének rehabilitálásában, a parlamentben: a zsidó politikusok listázása mögött, vagy a vállaltan antiszemita Prohászka Ottokár, a hungarizmus és a zsidóellenes törvények szülőatyjának emléke mögött – írja a reszkető Mesterházy.

Juj. Aki még nem rettegne eléggé a mindenütt jelenlévő, permenans rasszizmustól, álljon itt alább több “jogvédő szervezet” közleménye, aki a kormányhozhoz fordultak, hogy a kabinet “tegyen érdemi lépéseket a gyűlölet-bűncselekmények” visszaszorítása érdekében.

Mindegyik magyarellenes szervezetecske jól ismert név, többször bebizonyították már, kiknek az érdekeik is képviselik. Természetesen egyik szervezet sem tartotta fontosnak kiállni a határon inneni és túli magyarság sorsáért, a megvert, megalázott magyar kisebbségért, az összevert, kirabolt, megerőszakolt, rettegő kistelepüléseken élő idős magyarokért. Nem, az nem fontos nekik, bűnözők védelme, a felelősség elmismásolása annál inkább.

A díszes kompánia együtt közleményezik: az Amnesty International, az Európai Roma Jogok Központja, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda és a Társaság a Szabadságjogokért a világnapot jó apropónak érezve adhatnak teret egy kis a magyarellenes gyűlöletkeltésnek.

A szélsőséges szervezetek szerint “a hivatalos statisztikai adatoknál jóval több gyűlölet-bűncselekmény történik, a rendőrség azonban gyakran nem ismeri fel a rasszista motivációt, illetve nem megfelelően minősíti az ilyen eseteket”. Ebben az egyben azonban egyet kell értenünk, számos olyan esetet nem tár fel a rendőrség, ahol egyértelmű a magyarellenes motiváció, magyargyűlöletből verik össze, lopják meg, vagy ölik meg az áldozatukat.

A “jogvédő szervezetek” természetesen fel is szólítják a kormányt, “hatékony szervezeti megoldást alakítson ki a rendőrségen és ügyészségen, nemzetközi normáknak megfelelő bűnügyi protokollt alkalmazzon, speciális képzést vezessen be a jogalkalmazóknak, javítsa a sértetteknek nyújtott áldozatvédelmet, hatékony adatgyűjtési és monitoringrendszert építsen ki”.

Ez utóbbit mi is támogatjuk, mert a hatékony bűnöldözés jóvoltából végre ellehetetlenülne a magyar lakosságot terrorizáló bűnöldözői csoportok működése, ahogyan azt két évvel megígérte a kormányzat. A közbiztonság helyreállítása után pedig várjuk az újabb tiltakozást…

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/a_rasszizmus_mar_a_spajzban_van