Munkaügyi ellenőrzést a közműszolgáltatókhoz!

Bertha Szilvia szerint a kormány rezsicsökkentési akciójára válaszul egyes közműszolgáltató cégek létszámleépítést helyeztek kilátásba, így kívánnak spórolni.

berthaszilviA kormány rezsicsökkentési akciójára válaszul egyes közműszolgáltató cégek létszámleépítést helyeztek kilátásba, így kívánják megspórolni a kieső luxusprofitjukat – írta Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtökön kiadott nyilatkozatában.

Ám ettől az elvégzendő munka nem lesz kevesebb, ezért feltételezhető, hogy vagy a szolgáltatás színvonala és biztonsága fog romlani, vagy a megmaradt dolgozóknak kell majd méltatlan és törvénytelen feltételekkel munkát végezniük, ha nem akarják ők is elveszíteni munkahelyüket. Természetesen a túlhajszolt alkalmazottaktól sem várható minőségi munka, így újra az ellátás biztonsága kerül veszélybe – teszi hozzá.

A képviselő szerint azt, hogy a rezsicsökkentést a szolgáltatók ne a munkavállalókon és ne a szolgáltatás minőségén, illetve biztonságán, hanem extraprofitjukon spórolják meg, ezt fokozott munkaügyi, munkavédelmi, valamint fogyasztóvédelmi ellenőrzésekkel szükséges garantálni.

Aláhúzta: a Jobbik eddig is bírálta a kormányt, amiért szinte teljesen leépítette a munkaügyi és munkavédelmi ellenőrzést, ezért felszólítjuk a Fidesz-kormányt, hogy biztosítsa a hatóságoknak a hatékony ellenőrzéshez szükséges feltételeket.

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/munkaugyi_ellenorzest_a_kozmuszolgaltatokhoz