“A nagyhatalmak saját magukat buktatták le”

Mivel így nem tudja vállalni a díjat, Szaniszló Ferenc visszaadja a pár napja kapott Táncsics-díjat. Ezt ő maga jelentette be saját műsorában az Echo televízión. (Videóval, Vona Gábor nyilatkozatával frissítve)

Mivel így nem tudja vállalni a díjat, Szaniszló Ferenc visszaadja a pár napja kapott Táncsics-díjat. Ezt ő maga jelentette be saját műsorában az Echo televízión.

Szaniszló elmondta, hogy 1980-as években a szovjet megszálláskor a szovjetek jelentgették fel, most az USA és Izrael. Ő annak idején beszámolt a csetnikek támadásairól magyarok ellen, és már akkor is támadták emiatt itthon.

2002-ben – folytatta -, mikor balliberális kormány alakult, Chrudinák Alajost már teljesen kiszorították a médiából. Szaniszló Ferenc, mint fogalmazott, háborúkban edződött, a harcmezőn megtanulta, mit is érnek a fotelben tanult elvek. Őt magát mégis letiltották később a Világ-Panorámáról, Chrudinákot pedig nyugdíjazták.

Ezután átment dolgozni a Duna TV-re. Rövid idő elteltével viszont innen is mennie kellett, mivel a vezetés ott is balliberális szellemiségű lett, ő maga pedig persona non grata – mesélte műsorában Szaniszló. Miután másfél évig volt munkanélküli, átkerült az Echo televízióba.  Közben külsősként dolgozott a Metrónál, hol a baloldali felettese engedte át anyagait, állítása szerint többen kedvelték. Viszont – tért rá az újságíró -, ott is egyre erősödött a liberális, butító vonal.

Mikor elkezdte a munkát az Echonál, a Metrónál egyre kijjebb került – tájékoztatott monológjában. Egymás után dobták vissza a cikkeit, végül távozott onnan. Érdekességként jegyezte meg, hogy a most díjukat visszaadók közül van olyan, akit szintén „kinyírtak” a Metrónál, de őt pont túl liberális hangvétele miatt. Mikor annak idején az MSZP-SZDSZ kormány idején felterjesztették a díjra, érdekes módon a 6 díj helyett csak ötöt osztottak ki abban az évben, a hatodik pont Szaniszló Ferenc lett volna – ismertette műsorában az érintett szakember.

Most, mint ismert, a Magyar Újságírók Közössége megint felterjesztette. Nem voltak illúziói, de mégis meglepte, hogy átveheti a díjat. A botrány itt kezdődött: Szaniszló elmondta, hogy egyszerűen kiforgatták szavait, kiragadtak részleteket, így sokakat megtévesztettek: minisztert, követeket, külföldi médiát.

Szaniszló Ferenc elmondta, igaz, hogy kiáll Palesztina mellett és bírálja Izraelt, ahogy szintén sokan mások is teszik ugyanezt. Munkássága során sok nemzetközi botrányt leplezett le, és most ezekért támadják – fogalmazott. Úgy látja, megfélemlítik azokat, kik leleplezik az uzsorauralmat és el akarják hallgattatni az igazságot.

Sajnálatosnak nevezte, hogy ugyanakkor nem foglalkoznak a magyarok gondjaival, a székely üggyel, a magyarverésekkel. „Én vagyok náci? Én bombáztam irakot? Én vagyok antiszemita? Én irtom a palesztinokat?” – tette fel a költői kérdéseket műsorában. Ő csak a szólás- és véleményszabadsággal él csak, de elfogadja ha őt támadják. Csupán nem érti, mitől félnek akik beavatkoznak és miért ilyen fontos ez? Szerinte ez nem nevetséges, inkább tragikomikus.

És miért? Mert ezzel önmagukat leplezik le a nagyhatalmak – mutatott rá. Fejükre nőtt a hazugság, és most egész világgal tudatták hogy van egy műsor, amely ellen nagyhatalmak fognak össze. Ez a szólásszabadság? – tette fel a kérdést hozzátéve, “csoda” hogy az olajár és tőzsde nem esett össze.

Értetlenül áll továbbá az EP-képviselő Deutsch Tamás véleménye előtt is, hiszen ő is ugyanúgy ócsárolta az újságírót, mint a Népszava emberei. Mint elmondta, Sztálin idejében is ezt csinálták a máshogy gondolkodókkal. Nála nagyobb emberek is megjárták már,akik olyanokat bíráltak, akiket nem kellett volna, többek közt Günter Grass, Szolzsenyicin vagy David Duke.

Mint elmondta, a legnagyobb liberálisok diktálnak, ők mondják meg mit lehet és mit nem.

Műsorában kijelentette: az Egyesült Államok és Izrael nagykövetei örülhetnek, hatalmas diadalt avattak felette, az emberek előtt sikeresen nácit csináltak belőle. Pedig ő nem nemzetiszocialista, csupán nemzeti – szögezte le. Hozzátette, ha ez bűn, hát vállalja. A meghurcolás megviselte, de meg nem törte.

Így nem kell neki a Táncsics-díj, örüljenek csak a nagyhatalmak – mondta végül. „Visszaadom azoknak, akik méltatlannak találtattak arra, hogy engem méltónak találjanak” – zárta szavait Szaniszló Ferenc.

Vona Gábor az alfahir.hu-nak azt nyilatkozta: “Szaniszló Ferenc munkásságát személy szerint én is és a Jobbik is elismerte, a támadásokat követően azonnal kiálltunk az általunk nagyrabecsült újságíró mellett.

Szaniszló Ferenc döntésével erkölcsi győzelmet aratott, emellett egy szomorú igazságra irányította rá a  figyelmet: azok, akik eddig a Világ-Panoráma adásaiban elhangzottakra azt mondták, hogy összeesküvés-elméletek, azok maguk bizonyították be, hogy az ott kimondott tények igazak, és az eddig kétkedőket is ráébresztette Magyarország jelenkori viszonyaira” – nyilatkozta a Jobbik elnöke.

Videó a díjátadásról:

A Világ-Panoráma ma esti adása:

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/a_nagyhatalmak_sajat_magukat_buktattak_le_szaniszlo_visszaadja_a_dijat