Miért nem készült fel Miskolc a havazásra?

Badány Lajos szerint a Fidesz üres propagandakiadványai helyett valódi cselekvésre várnak a miskolciak, ez azonban a hétvégén sem ment.

Ezt a kérdést tette fel szerdai sajtótájékoztatóján a Jobbik miskolci alelnöke. Badány Lajos szerint a Fidesz üres propagandakiadványai helyett valódi cselekvésre várnak a miskolciak, ez azonban a hétvégén sem ment.

Mint mondta, bár elég sok „széltoló és hóhányó” politikus van Miskolcon, úgy tűnik, a katasztrofális hóhelyzet megszüntetésében ez nem bizonyult elégségesnek. Kiemelte, az erős havazást már napokkal előtte jelezték, ennek ellenére az önkormányzat érintett cége nem tette meg a szükséges előkészületeket. Sem munkagépekből sem hómunkásokból nem volt elegendő, nem beszélve arról, hogy a Jobbik információi szerint az AVE csupán március 15-én, mikor már a hó java leesett kezdett el szóróanyagért rohangálni.

Kriza Ákos nemrég arra kérte a miskolciakat, hogy a saját portájuk előtt takarítsák el a havat. A miskolciak is ugyanezt várták el Kriza Ákostól, a város járdái, a busz és villamosmegállók mégis javasak, jegesek maradtak, fogalmazott az alelnök.

Vajon mi az oka annak, hogy a több napos előrejelzés ellenére sem készültek fel a havazásra és a mai napig a természetre várnak, hogy helyettük dolgozzon, tette fel a kérdést Badány.

A politikus kifogásolta azt is, hogy miközben a hó eltakarítására nincs pénz, a miskolci városvezetés jelentős összegeket költ önfényező reklámokra, amelyeket óriásplakátok és szórólapok formájában zúdítanak a lakosságra. Szerinte a miskolciakat nem üres, valótlanságokat tartalmazó propagandával, hanem tettekkel kellene meggyőzni. A város mulasztásai miatt balesetet szenvedett polgárok ezt fogják ugyanis számonkérni az önkormányzaton, tette hozzá a Jobbik miskolci alelnöke.

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/miert_nem_keszult_fel_miskolc_a_havazasra