A CIB Bankból az állami cég élére

Új vezetője van a Malév felszámolása ügyében is döntéseket hozó állami cégnek. Borbélyné Balog Zsuzsannának a férje az Államadósság Kezelő Központot vezeti.

Új vezetője van a stratégiailag kiemelt fontosságú cégek felszámolását kizárólagosan végző állami tulajdonú Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft.-nek.

Malév csődEz a gazdasági társaság bízta meg Varga Jenőt felszámolóbiztosként. Varga amellett, hogy a Malév Zrt. megszüntetésénél tevékenykedik, a 150 leggazdagabb magyar közé tartozik, valamint igen szövevényes üzleti kapcsolatokkal rendelkezik, amelyekről korábbi cikkünkben részletesen beszámoltunk.

Visszatérve a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft-hez: információnk szerint a korábbi vezető Fábián László Balázs helyett, az ügyvezető igazgatói posztot már Borbélyné Balogh Zsuzsanna tölti be. Kérdés, hogy az új igazgató személye milyen újabb privatizációs folyamatokat tehet “gördülékenyebbé”.

Borbélyné férje, az Államadósság Kezelő Központ általános vezérigazgató-helyettese. Bordély László Andrásról és feleségéről egy 2007-es, HVG cikkben olvashattunk némi információt:

„Családi vállalkozásként hamarosan elindulhat az 50 millió forint tőkével alapított Tisza Faktor Zrt., amelyben kisebbségi részvényesként 33 százalékot birtokol Borbély László, az Államadósság-kezelő Központ Zrt. vezérigazgató-helyettese. A társaság főrészvényese és az igazgatóság elnöke felesége, Borbélyné Balogh Zsuzsanna, aki korábban évekig a CIB Bankban dolgozott, és ügyvezetőigazgató-helyettesi posztig jutott el, majd az e-F@ktor Zrt. vezérigazgatója volt. A napokban megkapott felügyeleti engedély birtokában első körben szállítmányozási és kereskedelmi cégek jó követeléseinek vásárlását célozza meg a belátható időn belül négy-öt fős céggé bővülő pénzügyi vállalkozás – avatta be a HVG-t a cég terveibe Borbély, aki hozzátette, ő csak tőkéstárs, állami munkahelyét nem hagyja ott.”

Az utolsó mondaton nem is csodálkozunk, hiszen Borbély havi 1 millió 670 ezer forint alapbért keres, amelyhez költségtérítéses személygépkocsi használat is jár.

Emellett jogosult, éves céljutalomként legfeljebb három havi alapbérre, azaz 5 millió tízezer forintra, valamint éves prémiumként legfeljebb az éves bruttó bérének a 25 százalékára, azaz ismét 5 millió tízezer forintra.

A családi vállalkozásként indult Tisza Faktor Zrt. többek között pénzügyi követelések üzletszerű megvásárlásával, megelőlegezésével, valamint leszámítolásával foglalkozik. 2011. július 26-a óta River Factoring Pénzügyi Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság néven tevékenykedik.

LR

Article source: http://barikad.hu/a_cib_bankbol_az_allami_ceg_elere-20120307

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .