Megfigyelői szolgálatot szervez a Magyar Remény Mozgalom

A vagyon elleni bűncselekmények megakadályozására több bácskai településen megfigyelői szolgálatot szervez a Magyar Remény Mozgalom nevű szabadkai székhelyű párt.

A vagyon elleni bűncselekmények megakadályozására több bácskai településen megfigyelői szolgálatot szervez a Magyar Remény Mozgalom (MRM) nevű délvidéki, szabadkai székhelyű párt.

A vagyon elleni bűncselekmények elszaporodtak az utóbbi időben számos bácskai településen. Ezért kedden például az óbecsei küldött-testület tűzte napirendre a közbiztonsági helyzet megvitatását, mert – a vajdasági média beszámolói szerint – a környék számos településén az utóbbi időben elszaporodtak a lopások, tolvajlások.

Néhány bácskai településen az utóbbi időben feltüntek az MRM plakátai, amelyeken önkénteseket tóboroznak a helyi megfigyelői szolgálatba, azzal a céllal, hogy elejét vegyék a rablásoknak, fosztogatásoknak.

László Bálint, az MRM elnöke az MTI belgrádi tudósítójának elmondta, hogy a települések “megfigyelői szolgálatának létrehozására irányuló korábbi kezdeményezésük az utóbbi időben vált ismét aktuálissá, mert Horgoson, Bácskossuthfalván, Csantavéren, Péterrévén, Bácsföldváron, Oromhegyesen, Martonoson is egyre-másra elszaporodtak a vagyon elleni bűncselekmények”.  

“A polgárok megelégelték a helyzetet és Csantavérről, Bácsföldvárról és Péterrévéről azzal a kéréssel fordultak hozzánk, hogy szervezzük meg a megfigyelői szolgálatot. Felhívást tettünk közzé, hogy várjuk az önkéntes jelentkezőket erre a – főleg éjszakai – szolgálatra” – mondta László Bálint. Kiemelte, hogy az MRM lényegében a szolgálat megszervezésének koordinálását vállalta fel, jelezték a rendőrség felé is a kezdeményezést, és a rendőrség  – mint László Bálint kifejtette – helyesléssel fogadta a lépést, arra kérve a szolgálatban részt vevő polgárokat, hogy ha bűncselekményt észlelnek, akkor azonnal tájékoztassák őket mert az ő feladatuk, hogy intézkedjenek a tettesekkel szemben.  

László Bálint elmondta, hogy “először Péterrévén, majd Csantavéren alakult meg a megfigyelői szolgálat, a közeljövőben pedig Bácsföldváron kerül erre sor”.
“A szolgálat emberei a jelenlétükkel és a közbelépésükkel több bűncselekményt megakadályoztak, tolvajokat is sikerült már elkapniuk, az egyik ilyen eset éppen hétfőn este történt” – hangsúlyozta László Bálint.

“Fontosnak tartom megjegyezni, hogy tulajdonképpen multietnikai alapon szerveződő szolgálatról van szó. Bácsföldváron például a jelentkezők többsége szerb nemzetiségű, Csantavéren viszont többségében magyarok vesznek részt benne. Az emberek önkéntesen, szabad idejüket feláldozva vállalnak feladatot a szolgálatban, úgy, hogy megkülönböztető mellényt viselnek, akárcsak a kerékpárosok” – jelentette ki az MRM elnöke.

 

MTI – barikad.hu

Article source: http://barikad.hu/megfigyeloi_szolgalatot_szervez_a_magyar_remeny_mozgalom-20120306

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .