Paintballozás miatt retteg Püspökladány polgármestere

Dombi Imréné, a város fideszes vezetője egy szórólapban arról értesít, hogy Darutoll c. jobbikos kiadvány szerint az egyik zárt kertben (airsoft és paintball) fegyverrel pózolnak egyesek. Csakhogy ő maga is próbált már ki ilyet.

Dombi Imréné, Püspökladány fideszes polgármestere képviselőtársaival együtt dörgedelmes felhívást tett közzé a napokban. Ebben arról értesít, hogy Darutoll c. jobbikos kiadvány egy képes cikke szerint az egyik zárt (!) kertben fegyverrel pózolnak egyesek.

A bökkenő az, hogy ez csak egy, az Új Magyar Gárda által szervezett painball és airsoft verseny volt, a rettegő polgármester mégis hisztériát kelt a lakosságban, ráadásul a helyi lapban is megjelentettek egy cikket, ahol „van sapka, nincs sapka” érvrendszerrel ajvékolnak a zárt telken megrendezett esemény miatt. Még egy rövid publicisztikát is megjelentettek. A polgármester egyébként a jobbikosokat gyakorlatilag mindentől való elhatárolódásra szólította fel és rendőrség elé is vitte az ügyet.

Rubi Gergely jobbikos országgyűlési képviselő nyílt levélben szólította fel a polgármestert, hogy „azonnali hatállyal határolódjon el saját magától, jelentse fel magát a rendőrségen és fontolja meg, hogy lemondásra szólítja fel magát.”

Az airsoft és a paintball puska is teljesen legális

A képviselő tájékoztat, hogy mindkét fegyver legális sporteszköz (az airsoft a balra látható, alig borsónyi műanyag lövedékeket lövi ki). A fénykép magánterületen készült, távol a lakosságtól, egy májusi hétvégén – írja, hozzátéve: senkitől nem érkezett sem a hétvégén, sem azt követően  bejelentés, feljelentés,  panasz, hiszen  az ÚMG tagjai csendesen, kulturáltan múlatták az időt, senkit nem zavartak.

A Darutoll megjelenését követően azonban beindult a fideszes hisztigépezet – írja a képviselő. Úgy fogalmaz, hogy a polgármester az önkormányzatinak álcázott, közpénzből finanszírozott szórólapon elhatárolódott a Jobbik püspökladányi kiadványától és kijelentette, hogy „nem hagyják Püspökladány nyugalmát megzavarni”, a lakosság biztonságban, nyugalomban akar élni.

Feljelentést is tett a rendőrségen, ahol vizsgálatot indítottak. Jelenleg is folynak a tanúmeghallgatások, minimum egy (értesüléseink szerint három) rendőr energiáját, idejét kötik le, és vonják el valós bűntettek felderítésétől, hiszen sem bűncselekmény, sem szabálysértés nem történt – írja Rubi Gergely.


A manipulálást, riogatást és hangulatkeltést a fideszes önkormányzat kezében lévő, helyi tv-ben folytatta – folytatja levelét a politikus. Megszólaltattak arborétum vezetőt, polgárőrparancsnokot, úgy vágták össze  a helyi testületi ülés anyagát, hogy annak tartalma  hamis lett. Tették ezt úgy, hogy a rendőrség nem derített ki semmilyen bűncselekményt – szögezte le.

Bort iszik, vizet prédikál a polgármester

Rubi Gergely viszont rámutat, hogy a püspökladányi ifiház Facebook-oldalán szerepel egy májusra hirdetett esemény, ahol airsoft fegyvereket lehet kipróbálni, így teljesen hiteltelenné vált a polgármesteri rettegés. Ráadásul maga a polgármester is fegyverrel pózol egy képen, az a városvezető, aki végigturnézta a médiát, a fegyverektől való rettegésének hangot adva. Az sem vet túl jó fényt a vezetésre, hogy az Ifiház több képén a kiskorúak felnőttek jelenlétével alhohollal pózolnak – húzta alá Rubi Gergely.

Hozzátette: a polgármesternek kérnie kellene saját magát, hogy határolódjon el saját magától, továbbá fel is kellene jelentenie magát a félelem keltése miatt. Rubi Gergely leszögezte: a fideszesek akciója csupán hangulatkeltés és vádaskodás, a nyugalom megzavarása. A Jobbik követeli a fentiek miatt a polgármester lemondását, és a komolytalanná vált helyzet tisztázását.

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/paintballozas_miatt_retteg_puspokladany_polgarmestere