A cigányok nem engednék, hogy "csalásaikat fenyegessék"

A Roma Rom cigányszövetség elnöke, Horváth Tibor szerint tömegesen vonultak ki a cigányok a szombati karcagi tüntetésre “a neonáci ideológia végett”. A karcagiak a romló közbiztonság és a cigánybűnözés ellen tüntettek.

A Roma Rom cigányszövetség elnöke, Horváth Tibor szerint tömegesen vonultak ki a cigányok a szombati karcagi tüntetésre “a neonáci ideológia végett”.

Mint ismert, a Szebb Jövőért Magyar Önvédelem múlt szombaton tartott vonulásos demonstrációt Karcagon a romló közbiztonság miatt. A városban egymást érik a bántalmazások, amiket a helyi cigányság bűnöző rétege követ el: Andrási András helyi Jobbik-elnök emlékeztetett rá, hogy nemrégiben négyen rántottak le egy fiatalembert a kerékpárról és brutálisan összeverték. 

Nem sokkal később egy 75 éves bácsi kerékpározott haza, akit szintén belelöktek az árokba a cigányok, majd fejbe rúgták. Mindezt azért, mert az idős férfi megkérte őket, hogy álljanak odébb az útból. Az idős férfi súlyos, maradandó sérüléseket szerzett a brutális bántalamzástól. Andrási András megemlített egy harmadik esetet is: egy barátnőjére váró fiatalt hárman puszta szórakozásból vertek meg. Így a Szebb Jövőért szombat este hétkor tüntetett, hogy felhívja a tarthatatlan állapotra a figyelmet. 

A tüntetés után Horváth Tibor a Roma Rom Összefogás 2014 szövetség nevű szervezet elnöke sem maradhatott szótlan: azt írta, “Karcagon a jobbik, bakancsosok végett 800-900 ember vonult utcára a neonáci ideológia végett, amit a cigányokkal művelnek, velünk!”

Kérdéses, hogy Horváth Tibor mit is szeretett volna mondani, kik voltak ennyien, ők vagy a tüntetők, illetve ki is vonult utcára a “neonáci ideológia végett”. Horváth megvédte a csalásaikat is, ami teljesen érthető az országos cigány vezetőséget ismerve. Továbbá örömét fejezte ki, hogy Miskolcról, Békésből és Zalából is jöttek támogatni a helyi cigányokat.

A mai állapotfrissítésében az elnök még azt is közölte, hogy volt, aki “telefonon megfenyegette”, igaz, “sokan támogatták is”. Felkérte a cigány szervezeteket, fogjanak össze és álljanak a Roma Rom mellé, “de ne mögéjük”.

kuruc.info nyomán – alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/a_ciganyok_nem_engednek_hogy_csalasaikat_fenyegessek