Újabb tüntetést szervezhetnek a debreceni menekültek miatt

Vona: ebben az országban az őshonos nép döntő többségének menekültnek kellene vallania magát, vagy börtönlakónak kellene lennie ahhoz, hogy elfogadható színvonalon élhessen

Vona Gábor szerint ebben az országban az őshonos nép döntő többségének menekültnek kellene vallania magát, vagy börtönlakónak kellene lennie ahhoz, hogy elfogadható színvonalon élhessen.

Zsúfolásig megtelt terem fogadta Vona Gábort, a Jobbik elnökét Debrecenben, aki Kulcsár Gergely országgyűlési képviselővel, valamint Kőszeghy Ábel önkormányzati képviselővel közösen tartott lakossági fórumot vasárnap délután, a Belvárosi Közösségi Házban.

Elsőként a Jobbik Ifjúsági Tagozatának képviseletében megjelent Tóth János ismertette a nemzeti párt legfiatalabbjainak tevékenységét. Elmondta: 2009-ben a szervezet nagy lendülettel kezdte meg munkáját, és ez a lendület máig nem hagyott alább, majd hozzátette: a Facebook nevű közösségi portálon immár 15 ezer fős a támogatóink száma, tehát ezen adat alapján is nyugodtan kijelenthető, hogy a Jobbik Ifjúsági Tagozata a legdinamikusabban fejlődő ifjúsági szervezet. Fel fogjuk nyitni azoknak a kortársainknak a szemét is, akik eddig még nem ébredtek föl, hiszen miénk a jövő – hangsúlyozta Tóth János.

Kulcsár Gergely jobbikos honatya- megragadva az alkalmat – köszönetet mondott az Új Magyar Gárda tagjainak, akik nem csak a Jobbik rendezvényeit biztosítják sorra, hanem a gátakon is helyt álltak a nehéz napokban. A képviselő úgy véli: az elmúlt napokban megmutatkozott a nemzeti összefogás a gátakon, ahová a megyéből is érkeztek jobbikosok és gárdisták is egyaránt, önzetlen segítséget nyújtva az árvíz elleni védekezésben.

Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik debreceni elnöke, önkormányzati képviselője arra hívta föl a figyelmet, hogy a cívisvárosban a Jobbik az egyetlen igazi ellenzék, majd röviden összegezte a nemzeti párt helyi szervezetének, valamint önkormányzati frakciójának sikereit. A városatya egyebek mellett elmondta: elsőként a Jobbik derített fényt a városvezetés évek óta tartó, milliárdos jutalomosztogatásaira, s mára ennek hatására sikerült valamelyest megfékezni a vezetők gátlástalan, közpénzekből való jutalmazgatását.

Kőszeghy a kettes villamos kapcsán tett jobbikos intézkedésekről is beszámolt, majd a székelyzászló kitűzésének kálváriáját taglalta: a Jobbik több ízben kérte a városvezetést, hogy vegyen példát más fideszes önkormányzatokról, s tűzze ki maga is a székely lobogót, de a helyi politika krémje sorra megkerülte javaslatainkat. Ezek után Ágoston Tibor, a Jobbik debreceni frakcióvezetője maga tűzte ki egy létráról székely testvéreink jelképét, amit a Fidesz nem nézett jó szemmel, és fél óra múlva eltávolíttatta azt – emelte ki a nemzeti párt helyi elnöke.

A városatya a devizakárosultak mellett való kiállásról is szólt, majd emlékeztetett arra a márciusi eseményre, amikor egy középkorú hölgy és családja hóesésben való kilakoltatását igyekezett megakadályozni a Jobbik. Sajnos sikertelen volt a kísérlet, mert a miskolci Mazsihisz elnöke nem volt hajlandó megvárni azt sem, hogy a tavaszi havazás elálljon, így nem tudtunk mást tenni, mint segíteni a hölgynek kiköltözni az elárverezett lakásból – ismertette a képviselő.

Kőszeghy Csanád Ábel kitért még a Sípos Utcai Óvoda korábbi vezetőjének sikeres leváltatására is, aki a Hit Gyülekezetének szellemében végezte munkáját, majd a helyi trafikmutyi jobbikos felderítéséről is beszélt. A városatya a megnövekedett menekültlétszámból adódó problémákra is felhívta a figyelmet, majd elmondta: ezen a héten mintegy 1200 menekült tartózkodik Debrecenben, akik immár nem csak a Sámsoni úton élőket, hanem az egész várost rettegésben tartják.

Kőszeghy szerint tarthatatlan, hogy az állam a napi ötezer forintot fordít egyetlen bevándorlóra. Úgy véli: be sem kellene engedni a menekülteket az országba, s ha mégis bejutnak, akkor ki kellene toloncolni őket. Ha ez azzal jár, hogy lépjünk ki az Európai Unióból, akkor lépjünk ki! – nyomatékosította a nemzeti párt képviselője, majd hozzátette: a Jobbik már fáklyás felvonulás keretében csendes demonstrációt is szervezett három héttel ezelőtt, de mivel a helyzet nem oldódott meg, a jövő szerdán este újabb megmozdulást tartunk a Menekülteket Befogadó Állomás környékén, de a fideszes Becsky Tibor házához is elmegyünk!

Vona Gábor pártelnök a Kőszeghy által felvetett menekültügyi probléma kapcsán iróniával jegyezte meg: ebben az országban az őshonos nép döntő többségének menekültnek kellene vallania magát, vagy börtönlakónak kellene lennie ahhoz, hogy elfogadható színvonalon élhessen, hiszen ezek az állam által eltartottak jobban élnek, mint a magyarok nagy része.

A honatya ezután a rendszerváltásról fejtette ki véleményét: ugyanazok az emberek, ugyanazokkal jogkörökkel ülnek most is a döntéshozói székekben, csak most nem Moszkvának, hanem Brüsszelnek kell megfelelnünk. Vona szerint 2010-ben egy valódi, komoly rendszerváltó-hangulat alakult ki hazánkban, s ennek szellemében szavaztak annyian jóhiszeműen a Fideszre. Ahogy fogalmazott: Orbán gazdasági szabadságharcról beszél, és azokkal a szavakkal kommunikál, amikkel a Jobbik, de valójában úgy cselekszik, mint az MSZP, így vezeti félre az embereket ma is.

A pártelnök a médiatörvény kapcsán kifejtette: kisöpörték a vörösöket, és a narancsosokat ültették a helyükbe. Nem más ez, mint egy hatalmi harc a Fidesz és az MSZP között – hangsúlyozta a nemzeti ellenzék képviselője, majd hozzátette: az igaz, hogy az MSZP korrupcióban felülmúlhatatlan, de a Fidesz igyekszik utolérni, ami az országos, következmények nélküli trafikbotrány kapcsán is jól látható.

Vona Gábor ezek után a Fidesz ígéreteit vesézte ki: a kormány egymillió munkahelyet, elszámoltatást ígért, emellett azt hangoztatta, hogy két hét alatt rendet tesz és a magyar földet is megvédi az idegen kézre kerüléstől. Mit látunk ezekből? – tette föl a kérdést a honatya, majd megválaszolta: a közmunkások foglalkoztatásával nőtt a munkahelyek száma, ami nem tekinthető érdemi változásnak. Elszámoltatás nem történt, közbiztonság nincs, és jövő pénteken szavaz a parlament arról a földtörvényről, ami megkönnyíti egyetlen megmaradt nemzeti kincsünk, a magyar föld idegen kézre játszását – húzta alá a Jobbik elnöke.

A nemzeti ellenzék képviselője uniós tagságunkkal kapcsolatosan kifejtette: az Európai Unió gyarmatként tekint ránk, pedig ha kilépnénk, biztos, hogy hazánk fejlődésnek indulna. Hozzátette: az Európai Unió mindent elvenne, de cserébe nem ad semmit sem, ezért a kilépés hozhat megoldást. Magyarországnak szüksége van külföldi szövetségesekre, de nem az EU keretein belül.

A pártelnök a mezőgazdaság és az élelmiszerágazat felvirágoztatásának szükségességéről is beszélt: ez az ország harminc millió ember ellátására lenne képes, ma mégis az a helyzet, hogy a külföldről beáramló „hulladék-élelmiszert” etetik velünk. Végül a Gyöngyöspatán és az Érpatakon megvalósult közbiztonsági intézkedéseket méltatta: ha ezen a két településen sikerült rendet tenni, akkor csak szándék kérdése az, hogy az országban is sikerülhet-e.

szebbjovo.hu – alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/ujabb_tuntetest_szervezhetnek_a_debreceni_menekultek_miatt