Miskolcon is tovább dagad a trafikbotrány

cigiA Jobbik választás elé állítaná a trafikbotrányban érintett miskolci képviselőket: vagy a dohányboltjaiktól váljanak meg, vagy a mandátumuktól. Minderről Pakusza Zoltán, a párt helyi elnöke beszélt hétfői sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, Takács Gábor fideszes képviselő után újabb kormánypárti politikusról, a vagyonnyilatkozata alapján igencsak tehetős Nánási-Kocsis Norbertről derült ki, hogy jelentős szeletet hasított ki a miskolci dohánybizniszből.

Úgy tűnik, Miskolcon a Fidesz érzi végnapjait, így a város vagyonának gyarapítása helyett ma már csak saját családjuk vagyongyarapodásával foglalkoznak, ez pedig méltatlanná teszi őket a miskolciak képviseletére, fogalmazott a radikális politikus. Pakusza hiányolta azt is, Kriza Ákos miért hallgat az ügyben. Szerinte ugyanis ebben a helyzetben az lenne a minimum, hogy a város első embere elhatárolódik párttársaitól és felszólítja őket, vagy a dohányboltjaikat adják vissza, vagy a mandátumukat.

Kérdés az is, tette hozzá a jobbikos politikus, milyen szerepe van a botrányban Sebestyén Lászlónak, a Fidesz országgyűlési képviselőjének, miskolci elnökének. Sajtóhírek szerint ugyanis amellett, hogy Sebestyén fia is gyanúba keveredett, több településen a Fidesz választókerületi elnökei, esetenként maga a Fidesz frakció döntött arról, kik kapják meg a dohányüzleteket. A miskolciak Sebestyén Lászlótól, a kormánypárt választókerületi elnökétől várják a választ, kik, és milyen szempontok alapján döntöttek a dohánykoncesszióról a borsodi megyeszékhelyen.

alfahir.hu

Ez a bejegyzés közzétéve Egyéb kategória. A következő témákban: permalink.