Irániakkal találkozott Vona Gábor

Tegnap a budapesti Shiraz Étteremben megbeszélést tartottak a Teheráni Kereskedelmi-, Ipar- és Agrárkamara nálunk tartózkodó küldöttségével.

A budapesti Shiraz Étterem ritka megbeszélés otthonává vált szombaton: hazai vállalkozók, valamint Vona Gábor, a Jobbik elnöke tárgyalt irániakkal arról, milyen lehetőségek rejlenek Irán és Magyarország gazdasága között. A pártelnök Facebook oldalán megjelent beszámolót változtatás nélkül közöljük, ide kattintva pedig eredetiben is olvasható.

Tegnap a budapesti Shiraz Étteremben megbeszélést tartott több hazai vállalkozó és megyei iparkamarai vezető a Teheráni Kereskedelmi-, Ipar- és Agrárkamara hazánkban tartózkodó küldöttségével. A megbeszélésen szóba került, hogy a két ország gazdasági kapcsolatai hihetetlen mértékben, szinte a nullára csökkentek le, pedig korábban a 80 milliós perzsa államban magyar buszok közlekedtek és komoly kereskedelmi volument jegyzett a két ország – írta Vona Gábor.

vona

Jellemző volt az egyik iráni üzletember véleménye, aki kifejtette, miközben a nyugati országok mindennek elmondják Iránt, embargó alá vonják bizonyos területeken, a kereskedelmi kapcsolatok több állammal jelentős növekedést mutatnak. Azt viszont nem érti, hogy Magyarország miért nem használja ki azt a lehetőséget, hogy Irán hazánk mezőgazdasági termelésének egy jelentős részét fel szeretné és fel tudná vásárolni. Elmondtam, hogy ennek mindössze az az oka, hogy Magyarország korábbi és mostani kormányai mind az Egyesült Államok és Izrael legjobb tanulójának szeretik mutatni magukat. Ha mindez azt jelenti, hogy magyar emberek munkahelye megy tönkre, az egyáltalán nem érdekli őket.

A baráti hangulatú megbeszélésen egyúttal kifejeztem reményemet, hogy amennyiben a Jobbik kerül kormányra, a két ország gazdasági, kereskedelmi és kulturális kapcsolatait újra a régi magas szintre fogjuk visszaállítani.

A képen tőlem balra Faragó László Gyöngyös polgármestere és Dr. Jahromi H. Afi, az iráni-magyar vállalkozók szövetségének vezetője, jobbra pedig Dr. Saeed Seyed Agaha Banihasemi nagykövet úr és Mohammad Reza Bakhtiari úr, az iráni küldöttség vezetője ülnek.

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/iraniakkal_talalkozott_vona_gabor

Kategoriák: Egyéb kategória. Cimke . Könyvjelzők: permalink.