Helyesírási hiba miatt csúszott át a hálón Carnajev

Hibásan írta le a bostoni robbantásos merénylet lelőtt gyanúsítottjának, Tamerlan Carnajevnek a nevét az őt tavaly Oroszországba szállító légitársaság.

Hibásan írta le a bostoni robbantásos merénylet lelőtt gyanúsítottjának, Tamerlan Carnajevnek a nevét az őt tavaly Oroszországba szállító légitársaság, ezért kerülte el kiutazása az amerikai titkosszolgálat figyelmét – közölte csütörtökön Washingtonban egy amerikai szenátor.

Charles Schumer a Christian Science Monitor című lap által szervezett reggelin elmondta: az idősebb Carnajev fivér rajta volt a vámhatóság felügyeleti listáján, továbbá szerepelt a Nemzeti Terrorelhárítási Központ (NCTC)  potenciális terroristákat azonosító központi adatbázisában (TIDE) is. A vámhivatal még azonosította őt az országból való távozásakor, viszont a titkosszolgálatnak elkerülte a figyelmét, mivel az Aeroflot munkatársai tévesen gépelték be számítógépes rendszerükbe a csecsen származású férfi nevét – tette hozzá a demokrata politikus.

A TIDE mintegy félmillió nevet tartalmaz, és lehetővé teszi a kockázatot jelentő személyek beazonosítását, amikor azok repülővel külföldre távoznak.

MTI – alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/helyesirasi_hiba_miatt_csuszott_at_a_halon_carnajev