Dombóváron nagykoalícióban viszik a boltot

Az országos botrányt kavart dohánykoncesszió újabb részlete: Két boltot kapott Dombóvár polgármesterének élettársa, és az egyik fideszes országgyűlési képviselő lánya is.

cigiAz országos botrányt kavart dohánykoncesszió újabb részlete: Két boltot kapott Dombóvár polgármesterének élettársa, és az egyik fideszes országgyűlési képviselő lánya is.

Az alfahir.hu információi szerint a Nemzeti Dohányboltok nyitási projektjének keretén belül Dombóváron két jogot kapott Albert Barbara Mária, aki nem más, mint a független, de egyébként szocialista támogatottságú polgármester, Szabó Lóránd élettársa.

A város polgármesterének korábban sokak szerint távoznia kellett volna tisztségéből, mert a Kúria jogerősen kétéves, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte őt kétrendbeli, részben folytatólagosan, felbujtóként elkövetett sikkasztás ügyében – de még mindig ő a város első embere, mert mentesítést kapott.

Információink szerint két jogot kapott továbbá a Fidesz országgyűlési képviselőjének, Patay Vilmosnak lánya, mai nevén Fábián Ágnes is. Patay szintén betöltötte már Dombóvár polgármesteri címét, a 2010-es választások előtti utolsó évben. Akkoriban azzal került legtöbbet a médiába, hogy csatát vívott az elítélt Szabó Lóránddal.

A nemzetidohany.hu oldalon fellelhető listán mindkét személy neve megtalálható, illetve az is, hogy a húszezres városban a tíz helyből négyet ők vittek el.

Békés megye sem más

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott további információk szerint Mezőberény fideszes önkormányzati képviselője, Harmati László is nyert egy helyet, így húsz évre biztos állása lesz az 1990 óta egyéni vállalkozóként dolgozó férfinak.

Fodor József, Csanádapáca volt fideszes polgármestere informátoraink szerint öt helyet is nyert: Orosházán, Tótkomlóson, Nagyszénáson, Gádoroson és Mezőhegyesen. A fideszes szálakon túl egyébként olyan esetet is jeleztek, hogy még csak nem is a megyében lakó ember nyert több helyet.

Vizsgálódni akarnak

A Jobbik áttekintette a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. által közzétett pályázati eljárás eredményeit. A lista a laikus szemlélő számára is sokatmondó – mondta Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője tegnapi sajtótájékoztatóján. Hozzátette: okkal merül fel a kérdés, hogy a legnagyobb túljelentkezéssel érintett körzetekben hogyan tudott egyetlen pályázó akár négy-öt koncessziós jogot is megszerezni, hogyan tudtak egyes esetekben üzleti vagy rokoni kapcsolatban állók tarolni a minden bizonnyal telített mezőnyben.

A nyertesek között olyan nevek is feltűnnek, akik az egyes állami szervek egyéb pályázatain is sikeresen szerepeltek korábban. Szilágyi példaként említette a felcsúti dohánybolt győztes Junek Károlyt, akinek családja a Fejér megyei termőföld haszonbérleti pályázaton is dobogós helyezettként szerepelt, hiszen a harmadik legtöbb földterületet nyerték el a megyében. A nemzeti párt vizsgálatot fog kezdeményezni az ügyben.

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/dombovaron_nagykoalicioban_viszik_a_boltot