Kiket pénzelnek az állami cégek?

A Jobbik a mai napon elküldte azokat a felszólításokat a pártoknak és a különböző politikai tevékenységet folytató szervezeteknek, melyben arra kérik őket: hozzák nyilvánosságra, hogy szert tettek-e támogatásokra állami tulajdonú szervezetektől - mondta el sajtótájékoztatóján Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

Volner szerint tisztán kell látnunk, hogy a pártok a hivatalos párttámogatáson felül részesednek-e külön támogatásban állami vagy részállami tulajdonban lévő szervezetektől, ugyanis mint

ismeretes, a MOL és az OTP is nagy összegeket folyósított a Bajnai féle Haza és Haladás Alapítvány részére.

A Jobbik emellett felszólítja a kormányt, hogy vizsgálja meg a nemzeti párt korábban benyújtott szakmai javaslatát, és tegye kizárttá azt, hogy politikai tevékenységet folytató szervezetek egymillió forintnál magasabb összegű támogatást kaphassanak külföldről, ilyen módon is védve az ország szuverenitását.

A politikus emlékeztetett: szintén kiderült, hogy a baloldali szervezeteket, mint a TASZ, az LMP vagy Bajnai alapítványa, amerikai pénzekből támogatnak nem kis részben, ezért adódik a kérdés, hogy a támogatás fejében kinek az érdekét szolgálják majd ezen szervezetek a magyar állampolgárok helyett.

Voler felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt is, hogy ha máshol nem is, de legalább egy focimeccsen kérdezze meg Csányi Sándortól, hogy mi célból támogatta bankja Bajnai Gordont.

Sajtótájékoztatója végén Volner megjegyezte: nemrég napvilágot látott, hogy a Civil Összefogás Fórum bevételeinek 86%-át a kormánypárttól kapja. Ebben semmi kivetnivaló nincs, hiszen a Fidesz azt támogat, akit szeretne, ám ennek tükrében a Békemenetet szervező alapítvány ne tüntesse fel magát független, civil egyesületként.

MTI - alfahir.hu

Ez a bejegyzés közzétéve Egyéb kategória. A következő témákban: permalink.