Leszbikus aktivisták támadták az imádkozó érsekre

Andre-Joseph Leonard érsekre egy keddi papi konferencián rontott rá négy félmeztelen nő üvöltve, káromkodva, miközben vizet locsoltak rá.

Példamutató alázattal fogadta a durva támadást a belga katolikus egyház feje, Andre-Joseph Leonard érsek, akire egy keddi papi konferencián rontott rá négy félmeztelen nő üvöltve, káromkodva, miközben vizet locsoltak rá. Az érsek mindezek alatt tovább imádkozott, nyugodtan, csukott szemekkel.

Nem ez az első alkalom, hogy az érsekre támadták a Katolikus Egyház homoszexuálisokkal kapcsolatos álláspontja és tanítása miatt. Az incidensre a brüsszeli ULB egyetemen került sor, ahol az érsek Istenkáromlással kapcsolatos kánonjogi szabályokról vitázott. A négy nő az abortuszpárti homoszexuális csoportnak, a FEMEN-nek a tagja volt. A színpadra állva levetették magukról ruhájukat, így láthatóvá téve a testükön lévő feliratokat: „my body my rules” („én törvényem, én testem”), „anus dei is coming” („Isten ánusza eljön” – utalás a minden katolikus szentmisén elhangzó Isten báránya, azaz Agnus Dei imádságra). Nem csak testüket használták médiumként, „stop homophobia” („vessünk véget a homofóbiának”) transzparenseket is vettek magukkal. Az érseket ráadásul Szűz Mária formájú szentvíz tartó palackokkal öntötték le.

A támadás néhány percig tartott, végül az aktivistákat a biztonságiak lekényszerítették a színpadról. Leonard érsek csukott szemmel, csuromvizesen ült és imádkozott. Miután eltávolították a rendbontókat, az érsek megcsókolta az egyik Szűz Mária-alakú palackot, amivel leöntötték. A le Soir tudósítása szerint az egyik aktivista később így nyilatkozott: „Végig nagyon békés volt és imapozícióban maradt. Azt hiszem értünk imádkozhatott.”

A FEMEN állítása szerint a keddi támadás indokául egy három héttel ezelőtti interjú szolgált, amiben Leonard érsek azt nyilatkozta, hogy a homoszexuális embereknek a cölibátus, azaz önmegtartoztatás gyakorlását szokta javasolni, mint bármilyen más egyedülálló személynek. Leonard érsek ellen még 2007-ben (akkor még Namur püspöke volt) emeltek vádat a belga rasszizmusellenes törvény alapján, mert a homoszexuálisokat abnormálisnak nevezte. 

A vádat a bírósági tárgyalást követően 2008-ban ejtették. 2010-ben, már brüsszeli érsekként Leonardot több homoszexuális csoport, illetve a belga miniszterelnök is elítélte nyilatkozata miatt, melyben az AIDS terjedésének okaként a kockázatos szexuális életformát jelölte meg, beleértve ebbe a homoszexuális aktusokat is (pedig ez így van, lásd ITT). Ugyancsak 2010-ben támadt rá egy férfi az érseki székesegyházban, ekkor egy meggyes pitét hajítottak az arcába. 2011-ben a világhírű löweni katolikus egyetem homoszexuális aktivisták tejsodós pitét vágtak a fejéhez.

Leonard érsek a belgiumi életpárti mozgalom egyik vezéralakja, az első brüsszeli Élet Menetén is felszólalt 2010-ben (nem tévesztendő össze a magyar Holokauszt-megemlékezéssel, ez a mozgalom az egyik legnagyobb nyugati életpárti akció).

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/leszbikus_aktivistak_tamadtak_az_imadkozo_ersekre

Kategoriák: Egyéb kategória. Cimke . Könyvjelzők: permalink.