Ózdon járt a Magyar Élet Menete (percről-percre)

Ózdra érkezett a Magyar Élet Menete. A 19 órakor kezdődött tüntetésről, valamint az azt követő vonulásról folyamatosan jelentkezünk.

Ózdra érkezett a Magyar Élet Menete. A 19 órakor kezdődött tüntetésről, valamint az azt követő vonulásról folyamatosan jelentkezünk.

„Aki nem érti, miért van szükség ma Magyarországon a Magyar Élet Menetére, az vagy vak, vagy benne van abban, ami ellen tüntetünk”- mondta korábban Egyed Zsolt jobbikos országgyűlési képviselő.

A cigánybűnözés ostromolta borsodi városban Vona Gábor pártelnök, Egyed Zsolt, Miklós Árpád megyei és Janiczák Dávid ózdi Jobbik elnök tart beszédet.

A szervezők a rossz közbiztonságra, a szintén elfogadhatatlan szociális helyzetre és az ezt övező elkeseredett légkörre, kilátástalanságra akarják felhívni a figylemet.

20:55 Véget ért a rendezvény

A menet végigvonult a városközponton, a tömeg visszatért kiindulási helyére.

20:44 Mellény miatt vegzálták a rendőrök

Egy helyszínen tartózkodó szimpatizánst Gárda-mellénye miatt felszólítottak a rendőrök a rendezvény előtt, hogy fordítsa ki ruhadarabját, úgy a tömeggel tarthat. Az illető eleget is tett a kérésnek, ám a menet közben újra igazoltatták, mivel kifordítva is látszottak az oroszlán varratai. A férfi ellen szabálysértési eljárást indítottak, de jogi útra fogja terelni az ügyet – mondta el az alfahir.hu-nak.

rendor

20:28 Elindult a menet

A Magyar Élet Menete megkezdte ózdi vonulását, több száz fős a tömeg. Tudósítónknak helybéliek elmondták, hogy tisztában vannak a rendezvény céljával és nagyon örülnek annak, hogy településükön is végigvonul a menet.

gyerek

20:16 Vissza fogjuk adni Magyarországot a magyaroknak!

Elvették a büszkeségünk, lányainkat meggyalázzák, és most azt kérdezzük: amit az elmúlt 23 évben a kormányokra bíztunk, azt valóban megóvta? Ebben az országban menetelni kell a magyar életért, ugyanis másodrangú polgárok vagyunk – mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

Azt hazudták a rendszerváltáskor, hogy minden jobb lesz, de nézzünk körül Ózdon: hol van a magyar élet? Hol van a jövő? Ez lenne Európa? – kérdezte Vona. Hozzátette: a Fidesz és az MSZP színe leginkább vérnarancs, hiszen a háttérben összejátszanak.

Rendet, elszámoltatást és munkahelyet ígértek 2010-ben, de egyikből sem lett semmi. Hogy miért? Mert holló hollónak nem vájja ki a szemét – mondta a pártelnök. Dávid Ibolyát idézte, aki szerint aki kormányon van az 70 százalékot kap, aki ellenzékben, az 30-at – de elszámoltatás nincs, csak összejátszás.

Vona Gábor nem tart attól, hogy kérdéseket tegyenek fel a pártnak, és egyedül nekik nem kell a mentelmi jog sem. Sőt, ha rajtuk múlna, mentelmi jog helyett kétszeres büntetést szabnának ki a politikusokra – szögezte le az elnök.

A pártelnök szót ejtett továbbá arról is, hogy Magyarország harmincmillió embert tudna ellátni, de még azt sem engedik neki, hogy magának megtermelje a szükséges élelmiszert.

Legyen bármilyen bőrszíne az embernek, mindenkit ugyan olyan törvényeknek kell illetnie. Ha ez nem így van, ott nincs igazság sem. Magyarországon azonban egyesek csak jogokat ismernek, kötelességeket nem. A tisztességesen dolgozó magyar társadalom olyanokat segélyez, aki aztán szétveri az országot – húzta alá Vona. A Jobbik azonban két féle embert ismer csak: az építő és a romboló embert. Ha a párt kormányra kerül, nem csak a tisztességes magyar, hanem a tisztességes cigány embernek is jobb lesz az élete – mondta. Az építőt segíteni fogják, a romlónak azonban pokollá fogják tenni az életét, ahogy most ő teszi. Hozzátette, hogy vissza fogják vezetni a csendőrséget és a halálbüntetést is, amennyiben 2014-ben kormányra kerülnek.

Hamarosan kezdődik a vonulás.

19:52 Húsz évet a húsz évért, na meg az „öregezés”

Öregezés – idős emberek kifosztása, meggyalázása. Magyarázta Pörzse Sándor beszédében, arra utalva, hogy tegnap szabadon engedtek olyan cigányokat, akik „öregezés” közben még gyilkoltak  is. Akarunk ilyen országban élni? – kérdezte. Az első lépcső, hogy meg kell nevezni a bűnösöket, a második, hogy felelősségre kell vonni őket – mondta a honatya.

A képviselő kitért a Kuncze Gábor féle „megélhetési bűnözésre” is. Húsz évet a húsz évért, hallatszott a kiabálás a tömegből, amit Pörsze felszólalásában is megerősített, mondván, a Jobbik ezt a zászlajára tűzte.

Pörzse szerint a cigányvezetők semmit nem csinálnak, csak a Mercedeseikben ülnek. Soha nem mondták azt népüknek, hogy „nem csak jogaitok, kötelességeitek is vannak”. Hozzátette: 1700 milliárd forintot költöttek cigányintegrációra, aminek semmi eredménye nem lászik. A Jobbik programja azonban számos olyan elemet tartalmaz, ami segíthetne – köztük a bentlakásos iskolákat – húzta alá.

19:43 – Aki nem dolgozik, ne is egyék!

Miklós Árpád, a Borsod megyei Jobbik elnöke azzal kezdte: sokan féltek eljönni a tüntetésre, pedig nem kell félni. Beszédében kitért a Szaniszló Ferenc kitüntetését követő nemzetközi lobbyra, főleg arra, hogy az izraeli és az amerikai nagykövet is szükségét érezte annak, hogy beleszóljon a kitüntetés jogosságába. Az egyébként tanárként dolgozó Miklós Árpád elmondta: olyan tanár nincs, aki csak bőrszín miatt nem akar valakiket tanítani, olyan viszont van, hogy valaki retteg egy cigány osztálytól – mert nem tudnak viselkedni. Kiemelte: a Jobbik politikája alapján csak az enne, aki dolgozna is, a kizsákmányolás kora mindenesetre véget érne.

19:31Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője beszédében elmondta: évekkel ezelőtt ugyan itt álltak a Magyar Gárdával, így számára nosztalgikus a helyszín. Két dolgot emelt ki: a megélhetés és a közbiztonság kérdését – egyik sem létező fogalom Ózdon – tette hozzá. Ózdról, de az egész Észak-keleti régióról megfeledkezett a kormányzat – tette hozzá -, hagyták, hogy minden az enyészeté és a bűnözőké legyen.

A fontos kérdésekben – akár évente is – azoknak kell válaszokat adniuk, akiket a kérdések a legjobban érintenek. Így Egyed Zsolt szerint nem érthető, hogy a kormányzat miért hátrál meg folyamatosan a népszavazások elől. A borsodi emberek ugyan azokat érdemlik meg, mint más régiók lakói – nem azt érdemlik, hogy cigánybűnözők lemészárolják őket a saját otthonaikban – fűzte hozzá. Ki kell mondani, hogy a cigányok túlnyomó része bűnözésre rendezkedett be, és azt is, hogy a magyaroknak ezt nem kell elfogadniuk – húzta alá. 2014-ben ezért akarnak egy vonalat húzni a jó és rossz emberek között. Egyed Zsolt szerint akik nem képesek normálisan beilleszkedni a társadalomba, azoknak előbb utóbb el kell hagyniuk az országot. A képviselő bírálta továbbá az Európai Uniót, amiért az nem engedi Magyarországot úgy teljesíteni, ahogy képes lenne rá. Egyed a feldolgozó és mezőgazdasági iparban látja az ország jövőjét.

19:22 – Megkezdődött a rendezvény

Nincs félnivaló, a legnagyobb ellenzéki erőhöz csatlakozott az, aki ma itt van – mondta el Janiczák Dávid ózdi Jobbik elnök. Bejelentette továbbá, hogy meglepetésvendégként Pörzse Sándor országgyűlési képviselő is megjelent. A helyi elnök elmondta: a fiatalok elvándorlása és a közbiztonság állapota óriási gondokat jelent ma Magyarországon. Kiemelte: a jelenleg regnáló kormány két hét alatt ígérte a rendrakást, de ebből semmi nem lett. Janiczák megemlítette a helyi jellegzetességeket: az iskolai verekedéseket, késeléseket, amiknek rendszerint magyar áldozatai vannak.

19:00 Hamarosan kezdődik a rendezvény

A rendezvény néhány percen belül kezdetét veszi. A helyszínen mintegy 150 fő gyűlt össze, egyelőre jó hangulatban beszélgetnek. A helyszínhez közel eső panelház ablakából is sokan követik figyelemmel a történteket.

18:17 Rendőrök hátráltatják a menetre tartókat

Helyszínre tartó munkatársunk elmondása szerint óriási rendőri készültség tapasztalható, az Ózdra tartó autókat megállítják. Munkatársunk vélekedése szerint egyértelműen az esemény normális megrendezésének hátráltatása a cél, hiszen még a sajtósokat is feltartják az országos rendőrfőkapitány utasítására ellenőrző zsaruk.

alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/ozdon_jar_a_magyar_elet_menete_percrol_percre

Kategoriák: Egyéb kategória. Cimke . Könyvjelzők: permalink.