Öltek, szabadulnak – ki a felelős?

Navracsics Tiborhoz és Handó Tündéhez fordul a Jobbik a rácsok mögül kiengedett időseket meggyilkoló bűnbanda ügyében.

A minap jelent meg a sajtóban az a hír, hogy kisétálhatnak a börtönből annak a sorozatgyilkos bűnbandának a tagjai, akik idősek fosztogatására és megkínzására „szakosodtak” – emlékeztetett mai sajtótájékoztatóján Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője. Hozzátette: vonatkozásukban meg kellett szüntetni az előzetes letartóztatásukat, mert letelt a maximális négy év és eddig nem született elsőfokú ítélet az ügyben.

A politikus szerint azért is pikáns az eset, mert a tagok akár életfogytiglani börtönbüntetéssel is sújthatók, hiszen a vád szerint több idős ember haláláért is felelősek.

Felmerül a kérdés, hogy minek kell még megtörténnie, hogy a kormány valóban tegyen a hasonló esetek megelőzéséért és az igazságszolgáltatás felgyorsításáért – hangsúlyozta a nemzeti radikális képviselő.

Staudt Gábor szerint a kialakult helyzetért a kormány a felelős, aki nem adja meg a megfelelő eszközöket ahhoz, hogy a bíróságok a kellő erőforrással rendelkezzenek.

A honatya emlékeztetett, hogy több olyan eset is történt az elmúlt időszakban, melyet olyan személyek követtek el, akiknek már börtönben lett volna a helyük vagy éppen csak eltávozáson voltak, elég csak Bándy Kata gyilkosára gondolni.

Staudt Gábor közölte: Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és igazságöügyi miniszterhez, valamint Handó Tündéhez, az Országos Bírósági Hivatal elnökéhez fognak fordulni tájékoztatásért, milyen erőforrásokra vagy jogszabályokra lenne szükség ahhoz, hogy hasonló esetek többet ne forduljanak elő.

A politikus reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a kormányzati ciklus utolsó időszakában is hatékony intézkedéseket fognak bevezetni, ellenkező esetben a kormányt terheli a felelősség.

alfahir.hu

Ez a bejegyzés közzétéve Egyéb kategória. A következő témákban: permalink.