Hazudott leveléről Gyurcsány?

erdoFacebookon tette közzé múlt hét szombaton Gyurcsány Ferenc azt a levelet, amit állítólag Erdő Péter bíborosnak írt arról, hogy az egyháznak át kell világítania magát pedofília-ügyben. Kiderült, hogy semmilyen levelet nem kapott a hazai katolikus egyházfő.

Gyurcsány Ferenc múlt hét szombaton tette közzé Facebook oldalán, hogy levelet írt Erdő Péter magyar katolikus egyházfőnek.

A szöveget nyilvánosságra is hozta: a volt miniszterelnök arra kérte a bíborost, hogy világítsa át az egyházat pedofília-ügyben. Mindezt Ferenc pápa erkölcsi útmutatásaira alapozta.

A Magyar Nemzet Online megkeresésére azonban az Esztergom-Budapesti Érsekség azt mondta, hétfőig nem kaptak semmilyen levelet. A lapnak egyébként úgy nyilatkoztak, hogy meglehetősen udvariatlan lépés lett volna Gyurcsánytól, hogy még a válasz megérkezése előtt nyilvánosságra hozza az egyébként nem nyílt levelet.

Az mno.hu emlékeztet: XVI. Benedek pápa számtalan alkalommal kért már bocsánatot az egész katolikus világegyház nevében annak valamennyi munkatársa által elkövetett szexuális jellegű bűnökért, így Gyurcsány pörgése egyébként is értelmetlen.

mno.hu – alfahir.hu

Ez a bejegyzés közzétéve Egyéb kategória. A következő témákban: permalink.