Ellenőrzik a fényevő őrülteket

Szakértők elemzik a lefoglalt bizonyítékokat a gyermeküket fényevéssel megölő család házában. Ellenőrzik a számítógépes tartalmat és a híváslistákat is.

fenySzakértők elemzik a lefoglalt bizonyítékokat a gyermeküket fényevéssel megölő család házában – írja a Blikk. Ellenőrzik a számítógépes tartalmat és a híváslistákat is.

A Blikk információi szerint szakértők elemzik a lefoglalt bizonyítékokat. Arra keresnek választ a számítógép memóriájának kiértékelésével, hogy kikkel tartotta a kapcsolatot a két gyanúsított szülő, milyen internetes oldalakat nézegettek, volt-e valaki, aki útmutatást adott nekik a gyermekük éheztetésével kapcsolatban. Ellenőrzik a híváslistáikat is, kikkel kommunikáltak rendszeresen.

A gyanú szerint ugyanis nem hanyagságról van szó F. Benjámin halálának ügyében. Sokkal valószínűbb, hogy a szülők, F. Balázs és felesége, E. Ildikó Rebeka tudatosan éheztette a kicsit.

A szülők teljesen elzárkóztak a külvilágtól, alternatív életmódot éltek, ami azt jelenti, hogy megtagadták a társadalom által elfogadott dolgokat, mint például a gyógyszereket és bizonyos élelmiszereket. Ehhez azonban a velük egy háztartásban élőknek asszisztálniuk kellett – fejtette ki a Blikknek egy rendészeti forrás, aki hozzátette: vizsgálják a szülők beszámíthatóságát is. A lefoglalt tárgyak pedig abban segítenek majd a nyomozóknak, hogy melyek voltak az előzményei a gyermek halálának, mi vezetett odáig, hogy a nyilvánvaló intő jelek ellenére hagyták meghalni Benjámint.

Ismert, egy héttel ezelőtt az agárdi Hóvirág utcába riasztották a mentőket egy másfél éves kisfiúhoz, akit már nem tudtak megmenteni. A halál oka a keringés összeomlása volt, amit a fehérjehiányos állapot és kiszáradás okozott. Az első orvos szakértői vélemény szerint a másfél éves kisfiú krónikus alultápláltságban szenvedett, és gyakorlatilag éhen halt. Félévesen még hat kiló volt, halálakor már csak négy és fél.

Blikk – alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/ellenorzik_a_fenyevo_orulteket

Kategoriák: Egyéb kategória. Cimke . Könyvjelzők: permalink.