A rendőrségen kötöttek ki a sepsiszentgyörgyi HVIM tagjai egy székelyföldi termékeket védő villámtüntetés miatt

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus :: 2013-04-21. 11:01

Zoom
Varga László Előd beszámolója az eseményről: “16 óra után nem sokkal érkeztünk meg a Kauflandhoz, ahol nagyjából 5 percet álltunk az üzlet előtt, 3 kartonnal és egy molinóval, amelyeken a következő szövegek voltak olvashatóak: ‘Székely termék – munkahely’, ‘Vásárolj székelyföldi üzletben hazai terméket!’, ‘Ébredj székely! Védd és vidd a hazait!’ illetve ‘Amiért olcsóbb, nem biztos, hogy jobb is!’. Miután 5 percet álltunk a táblákkal és a transzparenssel, megindultunk a Billa felé. Amikor megérkeztünk, az üzlet előtt a bejárati ajtó közelében álltunk meg és felmutattuk a kartontáblákat, illetve a transzparenst. Nem telt el 1 perc és egy civilruhás rendőr elkezdett filmezni minket, ezek után megjelent egy rendőrautó és bevittek mind a hatunkat a rendőrségre. A rendőrautóban azt mondták, hogy azért visznek be, mert közterület ahol voltunk és nincs engedélyünk a tüntetésre, a rendőrségen már érdekes módon azt mondták, hogy a Billa tulajdona ahol álltunk.
Több mint 4 órán keresztül bent tartottak minket, mindegyikünkkel írattak egy-egy vallomást, hogy miért csináltuk ezt, illetve hol találkoztunk a flashmob előtt, meg hasonlók. Miután megvoltak a vallomások, haza akartak engedni, de meggondolták magukat, mondván, hogy ujjlenyomatot kell készítsenek és fényképet mindannyiunkról. Érdeklődtünk, hogy miért kezelnek úgy mintha bűnözők lennénk, nem akartunk beleegyezni abba, hogy ujjlenyomatot vegyenek tőlünk. Amikor megkérdeztük, hogy mi lesz, ha nem egyezünk bele, akkor az volt a válasz, hogy úgyis megcsinálják, magyarán mondva kényszerítettek rá, hogy ujjlenyomatot adjunk és fényképet készítsenek rólunk. A villámtüntetésen rész vett egy 17 éves barátunk is, vele szemben is ugyanez volt az eljárás, az édesanyja jelenlétében. Több mint 4 óra várakozás és idegeskedés után hagytuk el egyszerre a rendőrség épületét.
Zoom
Úgy gondoljuk, hogy a rendőrség ezen cselekedete teljes mértékben sárba tiporta a szólásszabadságot és a demokráciát. Érthetetlen számunkra, hogy ha nem sértettünk meg semmilyen törvényt, akkor milyen jogon vittek be minket és tartottak bent több mint 4 órát. Úgy véljük, hogy a rendőrség célja a megfélemlítés volt, illetve az, hogy örökre elvegyék a kedvünket attól, hogy nyilvánosság előtt kifejezzük a véleményünket. Szerintünk a rendőrök igazi bűnözőkkel kéne foglalkozzanak ahelyett, hogy magyar fiatalokat zaklatnak és félemlítenek meg, akik kiállnak a helyi gazdák és vállalkozások, üzletek érdekében. A rendőrség feladata az kellene legyen, hogy megvédjék az embereket, akiknek az adójából élnek és nem az, hogy jelentéktelen és nevetséges dolgok miatt zaklassák őket.”


Szóljon hozzá! ( megjegyzés)

Article source: http://feedproxy.google.com/~r/Kurucinfo/~3/pKtirQvr6T0/

Kategoriák: Egyéb kategória. Cimke . Könyvjelzők: permalink.