Homoszexuálisok és transzneműen árasztják el Budapestet

prideA Budapesti Rendőr-főkapitányság tudomásul vette a 18. Budapest Pride Felvonulás bejelentését – közölték honlapjukon a szervezők. A felvonulás 2013. július 6-án, szombaton tartják, de már a felvonulás előtt egyhetes sokkélmény érheti a budapesti lakosokat, ugyanis a több más programot is rendeznek június 30-a és július 7-e között.

A rendőrség a korábbi években a közlekedés akadályoztatására hivatkozva megtiltotta a rendezvényt. A tiltást azonban minden esetben hatályon kívül helyezte a Főváros Törvényszék, ezzel utat engedve a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és egyéb deviánsok felvonulásának.

„Üdvözöljük, hogy a rendőrség helyes úton indult el és belátta, hogy nem megalapozott a korábbi évek tiltó gyakorlata” – olvasható a szervezők honlapján.

2012-ben több tízmillió forintjába került az államnak a homoszexuálisok felvonulása, csak a BRFK 30 millió forintot áldozott arra, hogy alkalmazottaival védte a deviánsokat.

2010-ben a BRFK-tól 1100 fő, a készenlétisektől 400 fő biztosította a rendezvényt, melynek személyi költsége 25 millió 600 ezer forint volt, a gépjármű - használatból eredő dologi kiadás pedig 2 millió forint volt.

2011-ben összesen 70 millió forintot költött az állam a homokosok vonulására  -  ebben az üzemanyagtól a műszerek költségéig minden benne volt. Stágel Bence, kereszténydemokrata képviselő akkor felvetette: meg kellene fontolni, hogy a szervezők is hozzájáruljanak a költségekhez, ne csak az adófizetők.

Homoszexuális felvonulás, zászlót lengető Szanyi Tiborral, szocialista Józsa Istvánnal, magabiztos Dániel Péterrel, a lezárások miatt bosszankodó szülőkkel, turistákkal, közpénzből kivezényelt rendőrök ezreivel, akik csak a felvonulás ellen tüntetőkkel voltak elfoglalva. Ilyen volt a tavalyi Pride...

alfahir.hu

Ez a bejegyzés közzétéve Egyéb kategória. A következő témákban: permalink.