Így kell országimázst építeni

Hiába terjesztik, hogy fújnak ránk jobbról-balról, ha sorban érnek el sikereket kiváló sportolóink és előadóink. Az árnyjáték után itt az ugróköteles videó, amire felfigyelt a világ.

Még le sem csillapodott a hazai lelkesedés a brit tehetségkutató műsorban bemutatott magyar árnyjátékosok sikere kapcsán, itt az újabb országimázst építő felvétel. Az Attraction Látványszínház után Bánhegyi Adrienn profi ugrókötetezőről készült egy videó, amit a YouTube-on befutott filmes, Devin Graham készített.

A videón Adrienn bámulatos mutatványai mellett központi szerepet játszanak Budapest nevezetességei, melyek minden turista elsőszámú célpontjait jelentik. A felvétel még csak két napja van fent a videomegosztó portálon, de már több mint félmilliós nézettséget ért el.

De nincs egy hete, hogy futótűzként terjedt az országban a brit tehetségkutató, a Britain’s Got Talent felvétele. Az Attraciton Látványszínház előadása könnyeket csalt nem csupán a zsűri, hanem a nézők szemébe is. Az árnyjáték egy történetet mesélt el, a szereplők pedig egy vászon mögött olyan pózokat vettek fel, melyekkel a sztori minden elemét valósághűen tudták ábrázolni. Abszolút magyar siker, hogy a sokmilliós nézettségű műsorban magyarként bemutatkozó csapat négy igen szavazattal jutott tovább a versenyben.

Ugyan ebben a műsorban ért el tavaly hatalmas sikert a szintén magyar Face Team kosárlabda csapat, akik akrobatikus formában juttatják a labdát a kosárba. A csapat szinte a fizika alapvető törvényeit hazudtolta meg mutatványaival, aminek meg is lett az eredménye: bár nem ők lettek az elsők, de az elődöntőig jutottak, ami a 70 ezer jelentkező fényében briliáns eredménynek számít.

Persze nem csak tehetségkutatók léteznek. Szász Kitti, a fiatal magyar freestyle focista tavaly megvédte világbajnoki címét a Red Bull Street Style 2012-őn, így jelenleg is ő világ legjobb női labdazsonglőre. Az olaszországi Leccében tartott versenyen Filippo Inzaghi és Fabio Cannavaro is zsűrizett. Olyan trükköket láthatunk a fiatal lánytól, amire még a legjobb focisták sem képesek. Alább Kitti egy profi, 2011-es videója, amin bemutatja páratlan tehetségét.

A lista persze messze nem teljes, de nem is ez volt a cél. Inkább az, hogy lássuk, számos sikert érünk el magyarként a világban, aminél nincs jobb országimázs építő eszköz. Tehetségeink hírét viszik a világban annak, hogy létezünk és nem olyanok vagyunk, ahogy politikai érdekekből egyesek rendszerint beállítják hazánkat.

alfahir.hu

Ez a bejegyzés közzétéve Egyéb kategória. A következő témákban: permalink.