Földterületek – az önkormányzatokat kell helyzetbe hozni

A Jobbik ellenzi az egy hektárt meghaladó állami földterületek eladását, a párt szerint az önkormányzatokat kellene helyzetbe hozni.

A héten tárgyalta a parlament a nemzeti földalapról szóló törvényt, melyben van egy olyan passzus, miszerint pályáztatás nélkül lehet állami tulajdonú földet eladni 3 hektár alatt – közölte mai sajtótájékoztatóján Kiss Sándor, a jobbik országgyűlési képviselője. Hozzátette: eddig ez a mérték 1 hektár volt.

A politikus kitért arra is, hogy sokszor előfordul, hogy egy nagy földterület több helyrajzi számon van. Ebben az esetben megeshet, hogy valaki úgy jut pályáztatás nélkül területekhez, hogy egyenként több egymás mellett fekvő kis területet megvásárol.

Budai Gyula, államtitkár arra hivatkozott, hogy vannak parlagon lévő állami földterületek, amelyeket nem művelnek, és úgy gondolják, ha eladják akkor hasznosítják ezeket- közölte a nemzeti radikális képviselő.

Kiss Sándor hangsúlyozta: pártja ellenzi az egy hektárt meghaladó földterület tulajdonba adását, a Jobbik szerint a tartós bérlet jelentene jó megoldást.

A nemzeti radikális párt úgy gondolja, az önkormányzatokat kellene helyzetbe hozni, ha tehát az állam mindenáron meg akar szabadulni a földterületekről, akkor adja el az önkormányzatoknak, hiszen náluk általában földéhség van.

 

alfahir.hu

 

Ez a bejegyzés közzétéve Egyéb kategória. A következő témákban: permalink.