Vona: Miért kellene harcolnia Orbán Viktornak Brüsszelben?

húsAz egész országot körbejárta a sokkoló hír, hogy hazánk húsipari vállalatai komoly válságba kerültek - írja Vona Gábor, a Jobbik elnöke Facebook-bejegyzésében.

A kapuvári üzem azóta is üresen áll, a hentesek időközben Ausztriába mentek dolgozni. Az újranyitásnak egyébként nem műszaki akadályai vannak, hanem piaci. Egyszerűen nem tudja eladni a termékeit a magyar húsipar. Nem bírja a versenyt. Ez csupán cseppben a tenger - teszi hozzá.

Mint fogalmaz, az egész magyar élelmiszer- és feldolgozóipart tönkre vágta az, hogy az elmúlt évtizedekben az unióhoz közeledés, majd a csatlakozás során a nyugati cégek elvették a hazai piacainkat. Magyarország, amelynek az élelmiszeripari adottságai stratégiaiak, még azt sem tudja elérni, hogy a saját piacát megvédje. Ilyen az unió! - mondják egyesek. Szabad a verseny. Ez igaz, csak az a baj, hogy ebben a szabad versenyben mindig mi veszítünk.

Az EU-val való viszonyunkat mindenképpen újra kell gondolni - hívja fel a figyelmet a nemzeti, radikális párt elnöke. Ennek egyik legfontosabb területe a magyar agráripar talpra állítása. A Jobbiknak kormányra kerülve stratégiai célja, hogy Magyarország a saját piacait visszaszerezhesse. Ezért persze majd nagyon fog tiltakozni Brüsszel, ez igaz. De hagy tegyek fel a kérdést: miért kellene harcolnia a magyar kormányfőnek Brüsszelben? A médiatörvényért és az alaptörvény módosításáért? Vagyis a saját hatalmáért? Vagy a magyar ipar újraindításáért? Vagyis magyar munkahelyekért? Egyértelmű, hogy az utóbbiért - fogalmaz Vona.

Apropó: hallotta már valaki szót emelni Brüsszelben, akárcsak egyszer is, a tönkretett magyar élelmiszeriparért a "szabadságharcos" Orbán Viktort vagy bármelyik szocialista elődjét? Nem érdekes? - teszi fel a kérdést a Jobbik-elnök.

alfahir.hu

Ez a bejegyzés közzétéve Egyéb kategória. A következő témákban: permalink.