Halálra éheztettek szülei egy csecsemőt

Meghalt egy csecsemő, mert szülei valószínűleg fénnyel akarták etetni, a mentősök több, mint egy órán keresztül küzdöttek az életéért – írta a Blikk.

A tizenkilenc hónapos kisgyerekhez több mentőegység is érkezett szerdán, azonban már nem tudták megmenteni az életét. Több mint egy órán keresztül próbálták újraéleszteni, hiába – közölte a lap.

A pici csupán négy és fél kilót nyomott, holott ebben a korban már legalább a duplájának kellett volna lennie.

A helyiek úgy tudják, a baba nem a család rossz anyagi körülményei miatt nem jutott megfelelő mennyiségű táplálékhoz, hiszen Agárdon egy villában éltek.

A TV2 Tények című műsora szerint a szülők fénnyel akarták etetni gyereküket.

A gyermek halálát szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség – mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A Blikk belügyi forrásból megtudta, a csecsemő alultápláltságát az elsődleges orvosi vizsgálat megerősítette. Az, hogy pontosan miért vesztette életét, a szakértői vizsgálatok fogják megállapítani. Mindenesetre vizsgálják a szülők, illetve a kirendelt védőnő felelősségét is.

Az m1 Híradója szerint az apa vállalkozóként dolgozott, és anyagi problémáik nem voltak, viszont sem orvost, sem védőnőt nem engedett a gyermek közelébe. A család már a szülést is otthon oldotta meg, sőt az anyakönyvi bejegyzés is csak akkor történt meg, mikor az önkormányzat lépett fel a szülőkkel szemben.

Blikk – alfahir.hu

Ez a bejegyzés közzétéve Egyéb kategória. A következő témákban: permalink.