Idegenlégiós képezte ki a brutális izsáki rendőröket

legioEgy volt francia idegenlégiós tartott kiképzést annak a két izsáki rendőrnek, akik egy kényszervallatás során brutálisan agyonverték Bara Józsefet. A boncolási jegyzőkönyv eredménye még nem ismert.

Múlt hét hétfőn a magyarországi tartózkodási hellyel rendelkező, román állampolgárságú, 47 éves Bara Józsefet az izsáki rendőrőrsön halálra verték a rendőrök. Fazekas Géza, az ügyészség sajtószóvivője megerősítette, kényszervallatás és halált okozó testi sértés gyanúja miatt a kecskeméti nyomozó ügyészség kedden őrizetbe vett két, időközben leszerelt Bács-Kiskun megyei rendőrt.

Az izsáki rendőrőrs két rendőrjárőre motorosfűrész-lopás gyanúja miatt állította elő a 47 éves férfit, akit a nyomozás jelenlegi adatai szerint olyan súlyosan bántalmaztak, hogy rövid időn belül elhunyt. Bara József nem egyszeri, hanem folyamatos bántalmazás áldozata lett.

A Bors korábban arról számolt be, hogy az esetnek volt egy szemtanúja is. A napilap vasárnapi számában megjelent cikk szerint nemcsak a kényszervallatás és halált okozó testi sértés gyanújával előzetes letartóztatásba helyezett B. Viktor és B. Csongor, hanem egy harmadik rendőr is az izsáki rendőrőrsön tartózkodott keddre virradó éjszaka, amikor halálra vertek egy lopás gyanúja miatt előállított Bara Józsefet.

A Bors információi szerint a lehetséges koronatanú egy közeli település körzeti megbízottja, törzszászlósi rangban szolgál. A lap szerint a törzszászlós próbálta leállítani kollégáit, de sikertelenül, ezért ő távozott az őrsről. Amikor B. Viktor és B. Csongor ellen megindult az eljárás, a szemtanú nyilvánvalóan súlyos dilemmával szembesült. El kellett döntenie: régóta ismert kollégáit és a mundér becsületét védi, vagy elmondja az igazságot - olvasható a cikkben.

A napilap hétfői számában már arról írt, hogy információik szerint az izsáki rendőrőrs több munkatársa, így a két gyanúsított számára is egy, a francia idegenlégiót megjárt férfi tartott oktatást közelharcos fogásokból.

A Bors mint megtudta, egyáltalán nem szokatlan, hogy külsős szakértők segítenek a rendőrök fizikális fejlesztésében, ám a hangsúlyt főképp a támadások elhárítására, a „kényszerintézkedések szakszerű kivitelezésére” fektetik. A lap a két gyanúsított ismerőseivel is felvette a kapcsolatot. Kiderült, hogy B. Csongor már két éve jár Fülöpszállás polgármesterének lányával. A településvezető szerint ritka manapság az olyan „becsületes ember”, mint a gyanúsított, aki brutálisan halálra verte Bara Józsefet.

Mindenkihez jóindulattal közelít, szerény, szelíd és egyáltalán nem agresszív – nyilatkozta a Borsnak a gyanúsítottról a polgármester.

A felhasznált kép csupán illusztráció!

 

Bors és MTI nyomán – alfahir.hu

Ez a bejegyzés közzétéve Egyéb kategória. A következő témákban: permalink.