Japán és amerikai pornóra gerjednek Észak-Koreában

kimMiközben az észak-koreai nép sorsa a totális agymosás és elnyomás, vezetőik pornót és amerikai vígjátéksorozatokat töltögetnek le az internetről.

A Torrentfreak fájlcsereportál szerkesztői kíváncsiságból utánajártak, hogy mit töltenek le és mit osztanak meg az internetet elérő észak-koreai felhasználók a torrentoldalakon. Észak-Koreában csak a párt belső köréhez tartozók privilégiuma az internet használata, illetve a módosabb, megbízhatóbb lakosok számára (nem sok ilyen kiváltságos van) működik az észak-koreai miniinternet, a Kwangmyong.

Min a Torrentfreak vizsgálódása alapján kiderült, az elmúlt hónapokban 84 fájlt töltöttek le, illetve osztottak meg észak-koreai ip-címekről a nagy torrentoldalakon. A letöltött tartalmak listáján többnyire pornófilmek szerepelnek. Úgy tűnik, hogy Észak-Koreában a legnépszerűbb a japán pornósztár Marica Hase, illetve az amerikai Alice Frost. Emellett még amerikai sorozatokat töltenek le az elszigetelt diktatúrában: a The Following című sorozatgyilkosos-nyomozós krimit, vagy az Így jártam anyátokkal című vígjátékot. A letöltött filmek között megtalálható az Oscar-díjas Pi élete, és a Death from Above című 2012-es horrorfilm is.

További érdekesség, hogy a letöltési lista olyan meglepő találatokat is tartalmaz, mint egy lakberendezőknek szóló kézikönyv, vagy az Apple operációs rendszere, az OSX Mountain Lion 10.8.3. De egy kémprogram letöltése is népszerű az országban, a Net Monitor for Employees Professional nevű szoftver, ami egy munkahelyi hálózatokra telepíthető ellenőrző, tesztelő szoftver és felügyeleti rendszer.

Úgy tűnik, az amerikaellenesség abban sem akadályozza meg az Észak-Koreai vezetőket, hogy amerikai műszaki termékeket használjanak. Kim Dzsong Unt pl. az USA megtámadásának tervezgetése közben egy iMac előtt fényképezték le, apja pedig egy 15 collos Macbookot használt, amit annyira szeretett, hogy halála után a dicsőségére emelt múzeumban kapott helyet.

 

Index nyomán – alfahir.hu

Ez a bejegyzés közzétéve Egyéb kategória. A következő témákban: permalink.