Hatezer dollárért nézhetik meg a melegházasságról szóló tárgyalást

Hatezer dollárt (csaknem másfél millió forintot) kellett fizetniük azoknak, akik biztos helyet akartak kapni az Egyesült Államok legfelső bíróságának a melegházasság alkotmányosságát firtató tárgyalásán a közönség soraiban. Az ár kirívóan magas: a Broadway-n jelenleg a legdrágább színházjegy 477 dollárba kerül.

A bírósági tárgyalásra a helyjegyek ingyenesek, ám hozzájutásukhoz néha napokig kell sorban állni az utcán. A melegházassági ügyre szólókért már múlt hét csütörtökön elkezdtek felsorakozni az elsők a havazás ellenére, és jegyüzérséggel 6 ezer dollárra drágultak az eredetileg ingyenes jegyek.
    
A bírósági tárgyalást a melegházassággal rokonszenvezők és ellenszenvezők táborából többen is olyan történelmi jelentőségűnek érzik, hogy megadták részvételük árát. A jegyek ára azért is emelkedhettek rendkívülire, mert a bíróság nem engedélyezett tévéközvetítést.
    
A washingtoni tárgyalás kedden kezdődött az azonos neműek házasságkötését tiltó Kalifornia-törvény mellett és ellen szóló érvelések bírósági meghallgatásával.

MTI – alfahir.hu

Article source: http://alfahir.hu/hatezer_dollarert_nezhetik_meg_a_meleghazassagrol_szolo_targyalast